Jeugdcircuit 2018

Geregeld worden er voor jeugdspelertjes tornooitjes georganiseerd. Voor de beginnende spelertjes is er de PBO Jeugdcup. De meer ervaren jeugdspelers kunnen aan de slag in het Yonex Belgian Junior Master circuit.

Inschrijven
Van zodra de inschrijvingen voor een Jeugdcup of Yonex Junior geopend zijn, kan je dit hier vinden. Klik op de naam van de club om in te schrijven (van zodra de inschrijvingen opengesteld worden). Ben je niet vertrouwd met toernooi.nl of lukt het niet zo goed? Geef dan een seintje aan de jeugdtrainers. Zij helpen je graag verder...

PBO jeugdcup 2018

De PBO-jeugdcup doet zijn ronde door Oost-Vlaanderen. Bijna elke maand kan je als jeugdspeler wel ergens terecht! Dit regelmatigheidscriterium voor jonge spelertjes staat garant voor heel wat spannende wedstrijden tussen het jonge talent van Oost-Vlaanderen. Elke speler speelt telkens minstens 3 wedstrijdjes. Er zijn ook een paar dubbeltornooien bij!

Vanaf dit seizoen zal er een klassement opgemaakt worden per kalenderjaar (van januari tot december) en niet meer per seizoen (van september tot mei). Zo volgt de Jeugdcup dezelfde regeling als alle andere tornooien. Meer info via de website van de PBO (http://www.badminton-pbo.be/)

2018
- zaterdag 20 januari: Drive
- zaterdag 27 januari: Vla-Bad
- zaterdag 3 maart: Wit-Wit
- zaterdag 17 maart: Denderleeuw
- zondag 8 april: Aalsterse
- zondag 22 april: Temse
- zondag 29 april : Latem - De Pinte
- zondag 13 mei: De Pluimplukkers

Informatie en tussenstanden :
Op de website van de PBO kan je steeds terecht voor meer informatie, het reglement en de laatste tussenstand van de PBO Jeugdcup.


Provinciaal Kampioenschap 2018
- zaterdag 10 en zondag 11 februari : PK Jeugd (Stekene)


Yonex Belgian Junior Masters 2018

Het Yonex Belgian Junior Masters circuit brengt maandelijks de beste jeugdspelers van het ganse land bij elkaar. Er wordt gespeeld in enkel en dubbel. Binnen het circuit zijn er twee soorten tornooien, afhankelijk van het niveau : brons en zilver.

06/01 : Leuven (enkel en dubbel) - Brons
10-11/02 : PK Jeugd (3 diciplines) - Zilver
24-25/02 : De Panne (3 disciplines) - Zilver
17/03 : Latem-De Pinte (enkel en dubbel) - Brons
31/03-02/04 : OLVE (3 discipl.) - Goud (op uitnodiging)
21/04 : Buggenhout (enkel en dubbel) - Brons
05-06/05 : Oupeye (3 disciplines) - Zilver
09/09 : Lokeren (enkel en dubbel) - Brons
22-23/09 : Dilsen-Stokkem (3 disciplines) - Zilver
13/10 : Merksem (enkel en dubbel) - Brons
27/10 : Overpelt (enkel en dubbel) - Brons
10/11 : Hamme (enkel en dubbel) - Brons
17-18/11 : BK Jeugd (3 disciplines)
01/12 : Gits (enkel en dubbel) - Brons
15/12 : Verviers (enkel en dubbel) - Brons


IPJO 2018

IPJO 2018 heeft plaats in Herentals (Antwerpen) op 19 en 20 mei.

IPJO staat voor InterProvinciale JeugdOntmoeting en is het grootste jeugdtornooi voor teams in Vlaanderen. De beste spelertjes uit de 5 Vlaamse provincies nemen het elk jaar in mei gedurende 2 dagen tegen elkaar op. Het is een tornooi met een fantastische sfeer waarbij het altijd een hele eer is om als spelertje geselecteerd te worden en de kleuren van je provincie te kunnen verdedigen.

Volgens een vaste volgorde organiseert elke jaar een andere provincie IPJO. Tijdens iedere ontmoeting gaan er 5 disciplines door: HE, DE, HD, DD en GD. Deze 5 disciplines worden betwist per leeftijdscategorie: -11, -13, -15 en -17. Na iedere ontmoeting is er een winnaar in iedere leeftijdscategorie. Wie het meest aantal leeftijdscategorieën gewonnen heeft, wint de ontmoeting. Op het einde van de tweedaagse wordt een rangschikking opgemaakt volgens het aantal gewonnen ontmoetingen.