26 juni 2006

Toen waren ze nog met...

Het verhaal van 7 (wit-wit) negertjes...

Zaterdag stonden er in de vroege ochtend 7 dappere mannetjes van Wit-Wit klaar om deel te nemen aan de eerste toertocht van de Joybikers (de plaatselijke mountainbike-club). Vol goede moed werd ingeschreven voor de langste afstand : de 70 kilometer...

Waren present : Joris, Lorre, Jan, Heylie, Arno en Erwin. (Zie foto.) Er was er nog eentje bij in een tenuutje van BMW (uiterst links op de foto), maar die was na 400 meter al zover voorop dat ik zijn naam niet heb kunnen vragen... We zagen hem niet meer terug... ;-)
Toen waren ze nog met zes.
Na 37 kilometer kreeg Arno zadelbreuk en moest huiswaarts keren.
Toen waren ze nog met vijf.
Jan moest in de namiddag nog voetballen en ging mee.
Toen waren ze nog met vier.
Joris had voor de verandering nog een vergadering en besloot solidair te zijn. Of was daar toch al wat sprake van vermoeidheid bij de "kampioen van Wit-Wit" ? ;-)
Toen waren ze nog met drie.
Bij Lorre was ondertussen het beste er af (toch knap gefietst hoor!) en ook hij besloot om de rit in te korten. Bij thuiskomst hadden zij allemaal toch een dikke 50 kilometer op de teller.
En toen waren ze nog met twee.
Heylie (foto) en Erwin zwoegden verder. Het was een loodzwaar, maar prachtig parcours... Kilometers prachtige paadjes en steile hellingen. Nog niet vaak zo veel het kleinste plateautje gebruikt ;-) Niets dan lof voor de Joybikers! De bevoorradingen waren erg verzorgd en ook de uitpijling en de oog voor veiligheid waren dik in orde!
Na 70 zware kilometers was er dan ook de verdiende beloning...


Voor meer foto's kan je terecht op de fotosite van Stijn.

1 opmerking:

Anoniem zei

het was idd een mooie tocht.. maar enorm lastig als je pas om 4u gaat slapen :-)