19 februari 2007

Wit Wit 1H - IZBA 1H

Donderdag 15 februari mocht de eerste mannenploeg nog eens aan het werk. De bezoekende ploeg, IZBA, kwam met een 4 man sterke ploeg afgezakt naar Ronse. Wit Wit die thuis nog geen wedstrijd verloren heeft in hun eerste Liga-campagne, startte met de ambitie om te winnen, zoals altijd.

De eerste dubbelronde werd vrij vlug afgesloten met winst voor Wit Wit. Arno en Ben wonnen van hun tegenstanders met 21-15 en 21-12. Djé en Heylie hadden een opslag meer nodig 21-18 en 21-10. Voor de tweede ronde had de kapitein samen met ere-kapitein een andere opstelling gekozen dan de vertrouwelijke. Arno en Djé spelen voortreffelijk samen, Duch en Ben hadden in Damme voor de enige setwinst gezorgd. We gaven beide koppels het voordeel van de twijfel...
Arno en Djé – op hen kun je nog eens rekenen – zorgden voor een vlotte winst in twee sets. Minder goed ging het met Duch en Ben. Dat onze ere-kapitein al jaren tactische zetten doet kan wel zijn, dit was er eentje die niet mee kan tellen. Je voelt het al komen, beide heren verloren in drie sets.

Arno mocht als eerste enkel direct aan de slag tegen een B1 speler. Hij bewees andermaal waarom hij eerste man is en won vrij vlot in 2 sets, al was de tweede set spannender te noemen (21-8, 21-18). Duch (foto) won, ondanks zijn winst in drie sets tegen Heylie op training, het vertrouwen van de kapitein (zegt dit nu iets over Duch of over Heylie???). Maar goed, hij stond als tweede enkel op het blad. Het bleek een juiste beslissing, hij won zijn wedstrijd met 21-12 en 22-20. De winst was binnen, thuis halen we 6 op 6 en blijven we ongeslagen.

De derde match was voor Ben. De strijdlust en drang om te winnen was aan beide zijden van het net voelbaar. Het was, na een score van 21-19 en 22-20, Ben die met de winst ging lopen.
Djé, mocht als laatste man aan de slag tegen een B2 speler. Ja, wat moeten we zeggen over deze wedstrijd. Hmmm… Simpel, het werd er eentje á la Djé-kes. Alles geven in de eerste set 21-5. In de tweede de tegenstander doen geloven dat hij kan winnen 13-21. In de derde en beslissende set gewoon uithalen, inpakken en wegwezen.

De broodjes, die we voor een keer zelf maakten, met dank aan Djé, werden tijdens den tweeden “tem” op alle mogelijke manieren gesmaakt... Vanzelfsprekend wonnen we ook de laatste wedstrijd van de avond tegen IZBA, behalve tegen de mannen van den basket...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

@ Wit-Wit 1 : eerst en vooral nen hele dikke proficiat met de derde thuiswinst! Het begint er veelbelovend uit te zien! Bewijs nu maar tegen Oostende dat jullie ook eens zonder mij kunnen winnen... ;-)

@ Heylie : manneke, manneke, manneke... Ge hebt nog veel te leren ze ;-) Bij het kapitein zijn gaat het soms over meer dan enkel winnen en tactische plannetjes uitwerken hé. Het betreft soms ook "kansen geven aan spelers", "vertrouwen bevestigen in spelers" etc. Die zet van Duch en Ben moet ge in dat kader zien. We weten immers allemaal hoe "teergevoelig" die "topspelers van den eerste ploeg" zijn ;-) Dat is dus coaching op lange termijn... Maar ja, ge zijt nog zo jong... 't Is u vergeven.

Anoniem zei

@ ere-kapitein: Kijk ze... Zoals in den voetbal kunnen ervaren ratten in het vak hun fouten eens niet toegeven en zoeken ze de gemakkelijke weg. In de voetbal op den arbiter, in badminton op de groentjes...

@ Erwin: Merci om een foto'ke van de duch erbij te zetten, ik had er geen van die lelijkaard.

Anoniem zei

Ik heb nog nieuw van het heet van de naald..wereldbadmintonnieuws en niets te maken met dit bericht maar Ignace Van Bost is namelijk C1 geworden..jaja ge leest het goed C1..wil da nu zeggen da "duch" dit jaar voor A gaat?

Anoniem zei

Hij heeft dat echt war allemaal te danken aan zijn uitstekend voetenwerk...

Anoniem zei

@ Arno : Merci voor het "nieuws". Weldra op deze blog ;-)

@Heylie : Ik heb al een nieuw plannetje voor tegen Oostende ;-)

Anoniem zei

Snotneus Arnoot! Ik was de eerste B2 en B1 van de Club! Zorg er ook eens voor dat je de eerste bent in iets! En niet zoals onzen kapitein met de hulp van een ander maar alleen!
Trouwens waar zijn die gratis racketten van vorig jaar?¿
Ik denk dat ik u nog eens een paar tikken zal moeten geven morgen! En zorg maar voor drie bakken bier morgen of je nu gewonnen hebt of niet op het BK!

@ kapitein: ge kunt echt niets alleen he, zelf uw ploeg opstellen lukt al niet! Lelijkaard!