09 oktober 2007

Tegelijk winst én drawke tegen Beveren!

Er werd deze avond in de gemengde competitie een heus "broodje Beveren" geserveerd. Door een speling van de kalender stonden op hetzelfde moment "Wit-Wit Gemengd 1 - Beveren Gemengd 1" en "Wit-Wit Gemengd 2 - Beveren Gemengd 2" op het programma. "Den eersten ploeg" won, "den tweede ploeg" speelde een drawke...

Winst voor WW G1 na heuse thriller...

Beveren 1, met een A ("de viking") en B1 bij de heren en 2 B2's bij de dames, beloofde een lastige klant te worden. Toch nam WW G1 een droomstart. Jeremie en Arno wonnen in twee sets de heren dubbel en Charlotte en Flore deden hetzelfde in de dames dubbel. Flore won hierop (vrij vlot) haar enkelwedstrijd en ook Els wist haar enkel winnend af te sluiten. Tussenstand 4 - 0 en de winst leek dichtbij. Toch werd het nog spannend, heel erg spannend... Duch verloor immers zijn enkel in drie sets en ook Arno kon, ondanks stevig weerwerk, niet winnen van de A-speler. Toen daarop Duch en Els de mix verloren lag alle druk bij Arno en Charlotte om de twee punten binnen te halen. De eerste set ging met 24-26 (!) verloren, maar in set 2 wist Arno meer druk aan het net te zetten en stonden de bordjes gelijk. Alles zou uitgemaakt worden in set drie. In een razend spannende set ging het gelijk op tot 18-18. Waarop Beveren uit liep tot 18-20 en de eerste matchpunten kreeg. Charlotte en Arno kraakten niet en vochten terug. Het bleef hierna gelijk opgaan tot 26-26 (waarbij Beveren ondertussen nog eens drie matchpunten had!) tot Wit-Wit het laken met 28-26 naar zich toe trok. Vooral Charlotte speelde defensief (en aanvallend) een knappe wedstrijd. Een hard bevochten overwinning waarmee WW G1 een goede zaak doet in de tussenstand.

WW G2 strandt op een drawke

Ook in de wedstrijd tussen de "tweede" ploegen was het belang groot. De ongeslagen leiders stonden immers tegenover elkaar en konden een eerste tik uitdelen in de strijd om de titel. De wedstrijd eindigde op een gelijk spel, hetgeen een mooie weerspiegeling van het wedstrijdverloop was.
Heylie en Duch wonnen immers de heren dubbel terwijl ondertussen de dames dubbel met Ilse en Sophie verloren ging. Jeremie, "overgekomen van den eersten ploeg", won vervolgens zijn enkel, maar Sophie verloor haar wedstrijd. En terwijl Dimi zijn enkelwedstrijd won, verloor Delphine. De stand stond zo op 3 - 3 en de mix-wedstrijden zouden uitsluitsel geven... Jeremie en Flore waren dichtbij winst maar verloren toch met 20-22 en 19-21. Heylie en Delphine wisten na een degelijke wedstrijd wel te winnen en hingen de bordjes definitief gelijk.
Met wat hulp van de mannen "van den eerste ploeg" hield WW G2 zo een serieuze concurrent op de titel op een gelijk spel. Het belooft nog spannend te worden...

Geen opmerkingen: