22 januari 2008

Wit-Wit 1 neemt puike start

Na winst in de eerste wedstrijd (uit op Damme) nam Wit-Wit 1 gisteren in z'n eerste thuiswedstrijd ook de maat van DZ '99. Het werd 6 - 2. Hiermee start WW1 z'n debuut in 2e Liga met 4 op 4!

Er was even nog wat overleg over de te volgen tactiek en de ploegopstelling, maar uiteindelijk hakte kapitein Heylie (foto) de knoop door. Het bleek de goede beslissing te zijn. Wit-Wit 1 legde de basis van de overwinning in de dubbels. De vier partijen werden allemaal in 2 sets gewonnen. Wit-Wit 1 kwam daarbij nooit in de problemen.
Duch was wat onzeker en ruilde zijn plaats voor z'n enkel met Bennie die de kapitein wou tonen dat hij het badmintonnen (ondanks een kilootje meer) nog niet verleerd was. Hij maakte waar wat hij beloofd had en won z'n wedstrijd in twee sets. "Een derde ging er teveel aan geweest zijn" bekende hij zelf. Hiermee stond het 5 - 0 en was de winst al binnen. Dje verloor tot z'n eigen frustratie zijn enkelwedstrijd en mag "sancties" verwachten van de captain. Arno won wel al was hij zelf niet erg tevreden over z'n wedstrijd. De lichtjes geblesseerde Duch speelde een knappe wedstrijd en won heel nipt de eerste set. De tweede liet hij na een te grote achterstand wat schieten. De derde set was weer een thriller maar Duch kon een voorsprong niet afwerken en verloor met 20-22. Eindstand 6 - 2!

Hiermee komt Wit-Wit 1 mee aan de leiding in tweede Liga samen met Zwijndrecht. Volgende week staat dan ook een eerste "toppertje" op het programma met een wedstrijd tussen deze twee ploegen. Het zal meteen een serieuze waardemeter zijn en een indicatie of Wit-Wit weer mag dromen of weer met beide voetjes op de grond landt.

Nog een woordje van dank aan onze "barvrouw" Babs die na de wedstrijd met veel charme de bar open hield. Ja, we hebben het als club al "ver" geschopt als we nu ook al het vertrouwen krijgen om de kantine zelf uit te baten... Als dat maar goed afloopt ;-)