08 maart 2008

Dames 1 op enkele puntjes van stunt !

Donderdagavond stond met de wedstrijd tussen de dames van Wit-Wit 1 en Drive 1 de absolute topper in eerste provinciale op het programma. Met de nummers één en twee tegenover elkaar stond de titel en promotie naar Liga op het spel.
Drive dat met 1 punt voorsprong aan de wedstrijd begon, kon zich een "drawke" permiteren, Wit-Wit moest thuis winnen om de koppositie over te nemen.

Dames missen nipt promotie naar Liga
Dat WWD1 , die het seizoen gestart was met als doel het behoud, aan deze wedstrijd begon als kanshebber op de titel was al een onverwacht succes. Maar ze wouden meer. Jammer genoeg moest Charlotte wegens familiale redenen afhaken. (We wensen haar en haar vriend een spoedig herstel en veel sterkte toe.) Betsy werd voor de tweede keer als vervanger opgetrommeld. Natuurlijk vervang je een B2 niet zomaar zonder gevolg door een D. Wat geen afbreuk deed aan de prestatie van Betsy (foto), die we ongetwijfeld als de revelatie van het seizoen mogen beschouwen. Samen met Ilse zette ze twee sterke prestaties in dubbel neer, maar telkens net niet genoeg voor winst. Na een thriller van formaat werd de laatste wedstrijd bijvoorbeeld verloren met 22-24 en 20-22! Enkele puntjes te weinig. Puntjes die de promotie naar Liga hadden kunnen betekenen! Flore en Els wonnen wel hun twee dubbels waardoor de tussenstand 2 - 2 was. Winst werd moeilijk... drie van de vier enkelwedstrijden moesten gewonnen worden! Betsy verloor met duidelijke cijfers maar Flore won wel haar enkelwedstrijd : tussenstand 3 - 3. De laatste twee enkels moesten nu binnengehaald worden. Ilse, die een sterk seizoenseinde speelt, won haar wedstrijd en verzekerde alvast het gelijk spel. Maar dat was niet genoeg. Alles hing af van de wedstrijd tussen Els (foto) en Joke Delfosse (net B1 geworden). Na een spannende strijd trok Els daarbij echter aan het korste eind en veroverde Drive een gouden "drawke".

Met dit gelijk spel heeft Drive 1 de titel immers zo goed als te pakken. Een terechte winnaar, al doet het besef dat een promotie zo dicht bij was wel een beetje pijn. Een herenploeg, een mixploeg én een damesploeg in Liga zou voor Wit-Wit echt een bekroning van het 20 jarig bestaan geweest zijn!

De eerlijkheid gebied echter te zeggen dat de titel niet in deze wedstrijd, maar in de loop van het seizoen verloren ging. Als we de analyse maken dan zijn misschien wel een aantal redenen aan te halen :
  • WWD1 kon dit seizoen haast geen enkele keer een beroep doen op de vaste ploeg. Tot nog toe werd slechts in 3 van de 11 wedstrijden met de vier beste speelsters gespeeld...
  • Elke medaille heeft een keerzijde : in het weekend van het BK jeugd, waar Flore een knalprestatie neerzette, verloor WWD1 een wedstrijd die ze (met Flore) haast zeker zouden gewonnen hebben. Twee dure punten...
  • Erg veel trainingsarbeid hebben we de (andere) dames van WWD1 niet altijd zien verrichten. Dat wreekt zich misschien wel in de cruciale punten van een wedstrijd.
Uiteraard zijn dit vijgen na Pasen en doet dit geen afbreuk aan de mooie prestatie van de dames van WW1 en de titel van Drive. Maar het zijn misschien wel elementen waar volgend jaar de nodige aandacht moet aan besteed worden. Want één ding is duidelijk. Volgend jaar mag deze ploeg met meer ambitie aan het seizoen beginnen!


Wit-Wit Heren 3 in spoor van leider Landegem
Ook voor Wit-Wit Heren 3 stond een belangrijke uitwedstrijd op het programma : de derby met Recrean (Oudenaarde). Na een wat aarzelende start stond het 2 - 2, maar na een fikse tussenspurt klokte WWH3 af op een 2 - 6 overwinning. Al moet gezegd dat het in de dubbels soms wat krasselen was. Ondanks het feit dat Recrean alles (heel sportief) met veren speelde moesten Erwin, Dimi, Venterke en Moerie toch telkens een driesetter toestaan. In de enkelwedstrijden was het verschil in klassement duidelijker. Alleen Pierre verloor z'n wedstrijd. Nog even meegeven dat in het duel der "oudgedienden" Venterke duidelijk de maat nam van Ignace... Met deze overwinning blijft WWH3 in derde provinciale B in het spoor van leider Landegem. Volgende week staat thuis de topper tussen WWH3 en Landegem op het programma. Eenzelfde scenario als bij de dames : met één punt achterstand moet WWH3 winnen... Hopelijk geraken zij wel verder dan een gelijk spel...

Geen opmerkingen: