30 maart 2008

Mix 2 op weg naar titel... ?!

In de vooravond stond de uitgestelde wedstrijd tussen Beveren Gemengd 2 en Wit-Wit Gemengd 2 op het programma. Een belangrijke wedstrijd die beslissend was voor de titel. Beide ploegen stonden immers samen aan de leiding! Kapitein Erwin kon voor deze wedstrijd beschikken over Flore en Arno (net terug van skireis) en Heylie. Voor de tweede dame twijfelde hij lang tussen Sophie (beter in de mix) en Ilse (momenteel de betere enkel-speelster). Uiteindelijk koos hij voor Ilse en het loonde... Mede door een knappe wedstrijd van Ilse werd het 2 - 6. De titel is hiermee niet veraf meer!

Dat het een spannende wedstrijd zou worden bleek uit de ploegopstelling. Beide ploegen stonden, wat klassementen betrof, met een identieke opstelling tegenover elkaar! In de dubbels liep het een beetje zoals verwacht. Arno en Heylie hadden weinig moeite met hun tegenstanders, maar Flore en Ilse verloren van een heel sterk koppel. In hun eerste set gingen ze nog heel goed mee (22 - 20) maar in de tweede set lukte, na de tactische (?) raadgevingen van "de kapitein", niets meer. De enkelwedstrijden verliepen dan weer heel anders dan verwacht. Heylie (nochtans niet zijn specialiteit) was als eerste klaar met zijn tegenstander en gunde hem amper 10 punten in elke set! Ilse verloor zwaar in de eerste set. Even paniek toen na winst in de eerste set zowel Arno als Flore een derde set moesten toestaan! Het was duidelijk dat het dubbeltje nog alle kanten kon uitrollen. Gelukkig was het richting Wit-Wit. Zowel Arno als Flore wonnen hun derde set. Maar het was Ilse (foto) die voor de verrassing zorgde. Na een sterke tweede en derde set won ze haar wedstrijd en zorgde ze zowaar voor de 1 - 5 voorsprong. Hiermee was de overwinning binnen! En dat liet zich een beetje voelen in de mix-wedstrijden. Flore en Arno wonnen wel nog, maar Ilse en Heylie verloren in drie sets.

Met deze overwinning heeft WWG2 nu 2 punten voorsprong op Beveren. Als de ploeg in de komende drie wedstrijden geen grote steken meer laat vallen is de titel binnen. Te beginnen met de wedstrijd van donderdag tegen Flying Shuttles.

(N.v.d.r. : Het blijft wel jammer dat één van deze beide ploegen nog een jaar langer in derde moet vertoeven. Wie het niveau van deze ontmoeting zag, weet dat dit geen wedstrijd was voor derde provinciale : 2 B1's, een B2 en een C1... Hopelijk past de PBO hier een mouw aan. Ook voor de andere ploegen in de reeks is dit immers geen aangename situatie.)