14 april 2008

Een belangrijk puntje...

Gisterenavond stond, na de overwinning thuis tegen Zwijndrecht, de moeilijkst verplaatsing van het seizoen op de kalender. Wiet-Wiet uit tegen Lokerse 1H. Lokerse dat de punten broodnodig had om uit de degradatiezone te raken, Wiet-Wiet om de eerste plaat en kans op titel gaaf te houden.

Met een tactische opstelling in de dubbels van beide ploegen en enkels van Lokeren was het van in het begin duidelijk. De thuisploeg ging voor de overwinning. Wetende dat ze meestal 3 van de 4 dubbels winnen was onze opdracht hetzelfde. Arno-Ben (foto) traden als eerste duo aan en wonnen vrij vlot hun dubbel. Duch en Heylie deden hetzelfde, zij het dat ze er drie sets voor nodig hadden. Een vlotte start van Wiet-Wiet, maar nog niets beslist. Onze eerste koppel op papier, Djé-Duch, konden een derde dubbel niet verzliveren en gingen twee keer met 21-16 onderuit. Indien Duch zijn opslag onder controle gekregen had, zou dit misschien een extra match opgeleverd hebben. Als laatste mochten Arno-Heylie (foto) aan de slag tegen misschien wel het sterkste koppel van Lokerse. Winst in de eerste set en zwaar verlies in de tweede leidde tot een derde en beslissende waar het gelijk opging tot 8-8. De heren van Lokerse namen vervolgens een 5-tal punten voorsprong en bij een 16-11 namen het defensief spel van Heylie en de aanvalslust van Arno de bovenhand. Na een kleine remonte en zeker 8 opslagwissels (ja, langs beide kanten zat de spanning erin zodat er bijna barslecht werd geserveerd) konden onze mannen de klus afmaken. Dit was een heel belangrijk puntje daar we op een mooie 3-1 voorsprong stonden na de dubbels. Met dit reslutaat in gedachte en het feit dat Lokerse niet veel enkels weet te winnen dit jaar zag het er even goed uit.

Arno kwam als eerste man nooit in de problemen en met technisch sterk badminton haalde hij de vierde wedstrijd van de avond binnen. Zoals hiervoor gezegd, had Lokerse hun sterke enkelspelers naar beneden getrokken en het loonde (Voor hen, minder voor ons). Djé nam het op tegen Chris "Kasteel" Vandecasteele. Waar hij in de eerste set nipt in verlengingen verloor, was de tweede set bijna een maat voor niets. Djé was het vertrouwen kwijt en ontgoocheld in zichzelf achteraf (foto).

Duch (foto) mocht terug tegen zijn maatje spelen zoals thuis, maar ging niet echt onverwacht uit de boot. Zijn tegenstander staat al een tijdje sterk te spelen.

Ben (foto) mocht al laatste man aantreden maar kwam, met uitzondering van enkele prachtige punten, weinig voor in het spel.

Achteraf waren beide ploegen blij met dit resultaat, Lokerse zet een stap dichter naar de eerste voorloper. Wiet-Wiet blijft aan de leiding in de stand, zij het met hetzelfde aantal punten als Zwijndrecht maar meer gewonnen wedstrijden (De 8-0 thuis tegen Damme draagt zeker bij tot deze stand). Hopelijk neemt Lokerese nog een puntje (of twee) tegen Zwijndrecht zodat ze in tweede Liga kunnen blijven. Succes volgende week

Wat een heel sportieve ontmoeting op het veld was werd nadien met een frietje en vol-au-vent afgesloten. Bedankt mannen voor de leuke avond en aprés-badminton. Ook onze Supportes (Charlotte, Joris, Erwin en Albrecht) bedankt om af te zakken naar Lokeren.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey,

Mooi verslagske kapitein... Maar een fotooke van de supporters (op de bank) zat toch ook in mijn serie? ;-)

Anoniem zei

Komt in orde...

Anoniem zei

@ Iedereen: wie zet er altijd een vlek achteraan op mijn hoofd in fotoshop ?????