01 april 2008

Een eerste stap naar eeuwige roem?

Gisterenavond stond in 't Rosco de absolute topper van de tweede Liga A heren op het programma. Wit-Wit 1H had een oproep gedaan naar de supporters om hen te komen steunen. Met de tribune uitgeschoven en de talrijke supportes (foto) werd de ontmoeting aangevangen met drie kwartier vertraging. De tegenpartij had geen rekening gehouden met de werkzaamheden in Gent.


Na de (korte) opwarmronde mochten Arno-Ben aantreden tegen Verbist Geert-Forest Philippe, terwijl Duch-Heylie het opnamen tegen Thierens Tom-Van Tilborgh Bart. Na verlies in de eerste set bij Arno-Ben werden de tweede en derde set met ruime cijfers binnengehaald. Duch-Heylie hadden in hun eerste set de verlenging nodig (26-24) om de volgende set met meer verschil te winnen. Tussenstand 2-0 en een beetje hetgeen de kapitein gehoopt had.
Maar dat een ploegopstelling niet altijd lukt zoals je het wil, blijkt uit de volgende wedstrijden. Kapitein Heylie koos dezelfde opstelling voor de volgende dubbels, met in het achterhoofd winst voor Arno-Ben en mogelijks verlies Duch-Heylie. Het omgekeerde bleek na de wedstrijden. Arno-Ben konden moeizaam de eerste set winnend afsluiten om de twee laatste uit handen te geven door de hoge foutenlast en drukkend spel van de tegenstanders (zeker Geert Verbist). Duch-Heylie konden telkens vlot afstand nemen van hun tegenstanders en konden de dubbelronde met een voorsprong van 3-1 afsluiten. De tussenstand waar op voorhand op gerekend was om met Arno en Duch als enkelspecialisten de klus te klaren (op papier is het toch allemaal gemakkelijk, hé).

Arno kreeg Thierens Tom voorgeschoteld als eerste enkel van de avond. Tom die duidelijk in een goede doen was nam in de eerste set de maat van Arno. Onder impuls van de supporters kon Arno in de tweede en derde set de puntjes op de "i" zetten en overtuigend winnen. Een overwinning op z'n Arnoot!'s zeker. Duch was ondertussen aan het spelen tegen Jakin Wan. Beide heren hebben elkaar al eens ontmoet dit seizoen in de gemende reeks. Waar Duch toen met overtuiging won, nam Jakin revanche door met bijna even sprekende cijfers te winnen. Het was wel jammer dat je met een 19-14 voorsprong de set niet winnend kan afsluiten. Ben mocht zijn avond afronden tegen Forest Philippe. Ben kon in de eerste set goed volgen met een jammerlijk verlies in verlengingen. De conditie, na tweede slopende dubbels, liet het weerwerk niet meer toe en zodoende zakte ook de concentratie en weg set twee. Een beetje raar, maar de druk lag plotseling bij kapitein Heylie. Nog nooit speelde hij enkel in tweede Liga, laat staan dat hij er al een zou gewonnen hebben, maar hij had de eerste set gewonnen en stond op een 11-16 achterstand in set twee. Arno kwam hem nog enkele aanwijzigen geven op zijn vraag. Het publiek en de spelers, gaf Heylie de morele steun en hij vond zijn tweede adem. Hij begon aan een knappe remonte om de set, wedstrijd en de ontmoeting af te sluiten met een overwinning.

Hiermee haald Wit-Wit 1H de belangrijke twee punten binnen om zich bovenaan het klassement te handhaven. De volledige ploeg (foto) wil alle supporters bedanken voor hun steun. Het bleek volgens hen een beklijvend badmintonavond welke iedereen kon smaken. De avond werd toepasselijk afgesloten met sloten gerstennat, dat uitliep tot in de "hele, hele" vroege uurtjes.


Ps: Djéke, je hebt weer wat gemist...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat met deze overwinning he gasten.
Den Dje mist toch ook alle toffe feestjes.

Anoniem zei

Gasten, super goed gedaan. Was een heel leuke wedstrijd om te volgen. Spanning tot het einde met een verdiende overwinning! Op naar de volgende...

Anoniem zei

Gasten, super goed gedaan. Was een heel leuke wedstrijd om te volgen. Spanning tot het einde met een verdiende overwinning! Op naar de volgende...

Djéee-Slet zei

fuck off...jullie missen een ongelooflijke reis!!!
ik mis ier niets!

ma toch dikke proficiat, voel mij ietwat overbodig ma kom we gaan naar eerste zoals ik sinds ontmoeting 1 gezegd heb!!!!

joooo

Anoniem zei

djééééke,
niemand is overbodig gij nie en zelfs IKKE nie...
...
...
...
Want ik moe bijna ne soiuper betalen!!!!!!

Anoniem zei

En niet vergeten het verdubbelen van ons wedstrijdgeld dat je beloofd hebt maandag. Hopelijk maak jij geen valse beloftes zoals je oudste zoon.....

Ik heb een nieuw paar schoenen nodig nodig joris.

Anoniem zei

Dikke, dikke, dikke mannen!!! Ik moet bekennen dat ik met mijn eeuwig (defensief) voorzichtige instelling er weer dik naast zat. Het behoud zou al mooi zijn... Tja, zoals Heylie vorih jaar zei : de kans bestaat dat we die doelstelling weer niet gaan halen!

P.S. De volgende thuiswedstrijd ben ik ZEKER thuis!!!