20 april 2008

WW2 en WW3 bollen uit...

Vrijdagavond stonden de laatste twee wedstrijden uit de provinciale competitie gepland. Wit-Wit 2 en Wit-Wit 3 mochten op hetzelfde ogenblik aan de slag in een uitwedstrijd. Tot voor kort leken dit twee belangrijke wedstrijden te worden. Bij WW2 om het behoud in eerste provinciale te verzekeren, bij WW3 om de titel in derde provinciale te grijpen. Maar na maandag, waarbij WW2 door het puntengewin van Oudegem mathematisch zeker was van degradatie, werden het plots twee einde-seizoenswedstrijden (met toch nog een leuke ontknoping).

Jeugdig Wit-Wit 3 laat titel ontglippen...
Wit-Wit 3 begon als leider in de stand aan deze ontmoeting. Mits winst was de titel zelfs binnen. Toch koos WW3 er voor om met een verjongde ploeg deze wedstrijd aan te snijden. Volgend jaar wordt deze ploeg immers grondig herschikt en het was dan ook de vraag waar deze ploeg volgend seizoen het best thuis hoort... Dat was al snel duidelijk. Ondanks de heel verdienstelijke inzet van deze jonge spelers ging WW3 met 8 - 0 de boot in. Hierdoor heeft concurrent Landegem in zijn laatste ontmoeting genoeg aan het winnen van één wedstrijdje om de titel alsnog te veroveren. Dat zou, tegen de laatste in de stand, geen probleem mogen zijn... Maar geen nood, Wit-Wit ontmoet deze ploeg hoogst waarschijnlijk volgend jaar in tweede provinciale met WW2 (zie hierna ;-)

WW2 stunt met noodploeg
Sinds maandag staat de degradatie van WW2 naar tweede provinciale vast. In hun laatste wedstrijd mochten ze het opnemen tegen mede-degradant Buggenhout. Was dit weinig motiverend? Feit was dat haast alle spelers één na één (met een gegronde reden) afhaakten. Enkel kapitein Erwin en "steeds-tot-spelen-bereid" Arno waren van de partij. (Hiermee komt Arno trouwens terecht op kop in de rangschikking van meest gespeelde wedstrijden.) Uiteindelijk moetsen C2's Jochim en Pierre opgetrommeld worden om hun debuut in eerste provinciale (met veren!) te maken. Het werd echter geen afstraffing, integendeel!

Dat Erwin en Arno hun dubbel wonnen en Pierre en Jochim verloren was niet zo verwonderlijk. Daarna was er voor het spelplezier gekozen om Jochim aan Arno te koppelen en Pierre aan Erwin. Beide koppels deden tegen 2 B2's echter heel aardig mee! Arno en Jochim wonnen zelfs hun wedstrijd waardoor Arno mister 100 % blijft in de provinciale competitie! BRAVO! Hij won daarna immers ook nog z'n enkelwedstrijd. Erwin zorgde daarop alvast voor een gelijk spel door ook z'n enkel te winnen. Erwin bekroonde hiermee een sterk enkelseizoen waarbij hij slecht één keer (tegen een straffe B1) verloor. Tussenstand 4 - 2. Jochim leek bijna voor een complete stunt te zorgen door de eerste set van zijn enkelwedstrijd te winnen. Het mocht echter niet baten. De wedstrijd ging alsnog verloren. Ook Pierre trok na een heel mooie wedstrijd tegen een B2 aan het kortse eind. Hiermee eindigde het "duel der gebuisden" op een billijk gelijk spel. (Wat zeker voor WW2 een puik resultaat was.)

Hiermee zit de competitie voor de provinciale ploegen er op en rest er dit seizoen nog één wedstrijd... En wat voor één! Maandag iedereen op post om Wiet-Wiet 1 naar de titel te schreeuwen!!!

Geen opmerkingen: