19 mei 2008

3x Goud en 7x Zilver op PK jeugd

Wit-Wit was sterk vertegenwoordigd op het provinciaal kampioenschap in Wachtebeke. Voorzitter Christophe, Bart onze trouwe jeugdbeleider en Coach Joris keerden ZEER tevreden terug naar Ronse.
Wanneeer we 10 medailles terug meenemen naar huis kunnen we alleen maar spreken van een geslaagd tornooi. Bij de jongens onder 9 lagen de lach en tranen zeer dicht bij elkaar, een leerschool met die gedachte begonnen de 4 spelers van Wit-Wit (foto) aan het tornooi. Gregor won verdienstelijk de zilveren medailles.
Ook bij de dames -11 stonden 2 spelers van onze club op het hoogste schavotje. Florence Dekimpe won goud en het zilver ging naar Femke Clepkens (foto). Bij de jongens -11 zagen we Renaat Keytsman een ijzer sterk tornooi spelen. Met twee matchballen in zijn halve finale zag hij nipt een kans op medailles aan zijn neus voorbij gaan. Maar in het dubbelspel haalde hij met Benoit Notebaert een zilveren stek binnen, dus ook voor die mannen proficiat. Hoe hoger de leeftijdsgroepen hoe moeilijker, want dan komen we de selectiespelers tegen van onze provincie. Niettegenstaande haalden sommigen toch een zeer hoog niveau. Sven Deventer speelde een prachtige wedstrijd en moest ook de duimen leggen na 2 gemiste matchballen. Mathieu Vanderaspoilden verloor in de halve finale tegen Flor Spanhove van de topsportschool, maar als eerste jaars opent dit nog mogelijkheden voor volgend seizoen.
Misschien houden we aan de -15 het mooiste gevoel over. Sam Denhaerinck in het enkel en samen met Glenn Spileers in het dubbel lieten de PBO-ers toch even zweten en door een toegeving aan veren shuttles lieten ze misschien een kans tot een mooie stunt liggen.
Flore, Lieselot en Arno (foto) zorgden voor nog enkele Wit-Wit medailles maar dat zijn we al gewoon. Geen goud voor Flore omdat de beslissing werd genomen om haar te laten spelen bij de "grote madammen". Zo stond er zelfs een finale tussen broer en zus in het dubbel gemengd op het programma. Arno met Lieselot (onze nieuwe speelster uit Recrean) wonnen nipt tegen Flore en Klaas (Topsportschool) in drie sets. Maar zo haalden we drie medailles binnen in gemengd -19. Arno pakte ook nog de gouden plak in het heren enkel -19. Alle uitslagen vind je op: http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=20284


Ziezo het actieve badmintonseizoen zit erop, PROFICIAT aan alle deelnemers voor jullie puike prestatie.

3 opmerkingen:

Erwin zei

Proficiat aan al onze kleine, grotere en (bijna) grote Wit-Wit-ers... Dat doet denken aan de tijd dat we nog met meer dan 20 naar het (gewone) Provinciaal Kampioenschap trokken. De opvolging lijkt er aan te komen!!!

Erwin

Anoniem zei

Ja gasten proficiat met jullie knappe prestaties. Binnen enkele jaren, voor sommige misschien volgend seizoen, het circuit op bij de volwassenen om tornooizeges en klassementen te pakken...

Djéee-Slet zei

goe bezig gasten!!! doe maar gerust verder in de jeugdreeksen want bij wiet wiet 1ste ploeg is er nog geen plaats zenne .... hehehe

jooooooo
jeremie