23 februari 2009

"Net Niet" & " Het moet niet altijd Gent zijn"

Een avondje competitie met onze eerste ploeg naar het verre Wellen. Aangezien Duch naar de wedstrijd Anderlecht - Standard de Liège wou gaan kijken, diende de ploegkapitein nog eens zelf te rijden (lees: we zijn op tijd aangezet). Spelen om 19.00 uur, aanzetten rond 16.30 uur aangezien het een kleine 190 km rijden is. Met enkele tussenstops, ja een mens moet nu eenmaal eten en drinken, komen we mooi op tijd aan in de sporthal, waar Ben en zijn vriendin ons al aan het opwachten waren.

"Net niet"
De dubbels komen we mooi catalogiseren onder de rubriek "Net niet". Arno en Ben verloren de eerste dubbel in drie sets, waarbij ze 4 matchpunten lieten liggen, terwijl Djé en Heylie in 2 sets verloren met twee keer 21-19. Zowel de tegenstander als onze mannen konden geen kloof slaan en werd er gelijkopgaand naar 21 toegegaan. Enkele domme foutjes op het einde betekenden het verlies. Voor de volgende dubbels werd Arno aan Djé en Ben aan Heylie gekoppeld. Terwijl Arno en Djé in twee sets verloren met verlenging (nemen ze de tweede set, winnen ze waarschijnlijk den derden) gaf Ben blijk van in vorm te zijn. Zowel in zijn eerste en tweede dubbel speelde Ben uitstekend badminton. De mindere opslagbeurten van hem werden door Heylie goedgemaakt waardoor beide spelers verdiend de overwinning naar zich toe trokken. Tussenstand 3-1, maar met een beetje geluk stonden de bordjes omgekeerd.
Over de enkelwedstrijden kunnen we vrij kort zijn. Djé kwam uit tegen een sterke A-speler en verloor in 2 korte sets. Ondertussen verloor Heylie in nog twee kortere sets tegen een C1 (Shame on you). Hij haalde zelf niet eens dubbele punten! Misschien toch het gebrek aan training... Ben had duidelijk alles op zijn dubbels gezet en daar zijn beste pijlen verschoten, want in zijn enkel kon hij weing weerkwerk bieden. Arno won wel in twee sets waardoor de eindstand op 6-2 stond in het voordeel van WEBACSA .

"Het moet niet altijd Gent zijn"
Dit leek ons een mooie titel voor de nieuwe rubriek. Aangezien Duch in Anderlecht naar de voetbal gaan zien was en wij daar toch voorbij reden, leek het gepast de overwinning van Anderlecht mee te vieren met hem. Nadat we de wagen geparkeerd hadden zagen we de spelersbus van Standard huiswaarts rijden. Enkele telefoontjes later stonden we allemaal samen op een pleintje aan het stadion te genieten van de overwinningsvreugde van de mogelijke kampioen. Met een ploeg als Wiet-Wiet ben je zo welkom bij de supportes van Anderlecht. Je maakt nieuwe vrienden, je krijgt wat spektakel te zien wanneer een Standardaanhanger wil "verbroederen" etc. Na het afsluitend frietje is het natuurlijk wel wat verder rijden dan van Gent, dus werd op op de terugweg geraced, zij het met MarioKart op den DS.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Man Man Man Mi......:)

Erwin zei

Alléz, 't zag ter weer plezant uit ;-) En 'k zal ik ondertussen mijn statistieken wel verprutsen met Wit-Wit 3... (Maar ik win wel tegen nen C1 ;-)

Jaja, ik weet het, 't was mijn eigen keuze... ;-)

Erwin zei

Is er geen (bezwarend) fotomateriaal ;-)

Anoniem zei

Djé heeft ergens nen foto van getrokken...