13 februari 2009

Toppers die er geen waren...

Wit-Wit D1 - Drive D1 : 1 - 7
Verrassing in derde Liga B bij de dames waar de twee nieuwkomers (Wit-Wit en Drive) het bijzonder goed doen. Beide ploegen stonden voor gisterenavond ongeslagen aan de leiding en lijken voor de titel te strijden. Gisteren stond met het eerste onderlineg duel dan ook een echte topper op het programma!
De ploeg van kapitein Els (foto) kreeg dinsdag echter te horen dat Flore niet kon meedoen. De topsportschool liet weten dat Flore wegens "een stijve nek" en "overbelasting" niet mocht aantreden in competitie (sic). (Dat de spelers van Oost-Vlaanderen tijdens het weekend op de IPJO nog geen anderhalf uur slaap kregen -uit goede bron vernomen- lijkt onze damesploeg dan ook zuur op te breken.) Natuurlijk was de ontgoocheling groot. De ploeg werd hierdoor serieus onthoofd. Desondanks speelde de rest van de dames een erg verdienstelijke ontmoeting. Het werd echter een avondje "net niet".
Els en Lieselot speelden twee verdienstelijke dubbels maar moesten telkens in drie spannende sets het onderspit delven. Ook Ilse en Sophie deden wat ze konden maar verloren ook hun dubbels na twee heel spannende wedstrijden. Een 0 - 4 tussenstand was het resultaat. Met de moed der wanhoop werd aan de enkels begonnen. Ilse, die voor het eerst na haar blessure het risico nam om drie wedstrijden te spelen, ging pas in een spannende derde set ten onder. De ontgoocheling was groot. Sophie wist de eerste set te winnen maar zat er fysisch door in set twee en drie. Ook Els haar tegenstander was net te sterk. Het was uiteindelijk Lieselot die (alweer) in drie sets de eer kon redden. Ze deed dit op karakter, want ondanks felle pijn in haar knieën en misselijkheid bleef ze op het plein staan en won ze met 23 - 21 in de beslissende set. Waarna ze lijkbleek even de toiletten moest opzoeken...
Het was dus een moedige maar verloren strijd. Iedereen was het er over eens dat deze ontmoeting met Flore een heel andere wending had kunnen nemen... Drive lijkt nu de beste papieren te hebben in de strijd om de titel.

Wit-Wit H3 - Recrean H2 : 8 - 0
Ook voor de heren van de derde ploeg stond een belangrijke ontmoeting op het menu. In derde provinciale kamperen ze immers met 4 ploegen op de laatste plaats, waaronder ook WWH3 en Recrean. Dit onderlinge treffen kon dus een belangrijke stap betekenen in het behoud. De vaste ploeg (Jochim, Christophe, Julien en Frederick) werd voor de gelegenheid aangevuld met Erwin. Recrean kwam door enkele blessures van hun vaste waarden echter met een jeugdige ploeg afgezakt naar Ronse. Ze speelden verdienstelijk maar kwamen een maatje te kort tegen Wit-Wit. Erwin en Jochim lieten in hun dubbels geen steek vallen en ook Christophe en Julien deden wat ze al bijna het ganse seizoen doen : winnen. Ook in de enkelwedstrijden kenden de Wit-Wit-ers weinig problemen. Een forse 8 - 0 was het resultaat. Hiermee doet WW3 een goede zaak in het klassement en zou het behoud zo goed als zeker moeten kunnen afgedwongen worden.

21 opmerkingen:

Anoniem zei

Aan alle aangesloten spelers van Wit Wit die zichzelf competitiespeler willen noemen. Of het nu gaat om de spelers van den eerste ploeg(Wiet-Wiet) den derden mix, Dames 1, Heren 4 of eender welke andere ploeg. Hou uzelf eens een spiegel voor en vraag u eens af waarom er in veel verslagen van onzen Blogmaster de woorden combinatie "Net Niet" gebruikt moet worden.

De trainingen zijn op maandag en donderdag van 20u00 tot 22u30!!!!

Aan alle spelers in Liga en zij die misschien eens willen invallen in Liga of later in Liga willen spelen: twee keer trainen is niet genoeg! ga eens gaan zwemmen, lopen, fieten (Spinnen)
4x trainen per week is een minimum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anoniem zei

GVD ge heb hier ook maar een beperkte plaats om te reageren ook!!!!!!!

Indien niet: stel u doelstellingen bij of ga op het strand van Blankenberge gaan spelen of ga gaan vissen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niemand en iedereen moet dit bericht persoonlijk opnemen. Zeker de dames niet waarover het artikel hierboven gaat want dit artikel heb ik alleen gebruikt als aanleiding voor deze reactie.

aan de heren van WW H3 proficiat met jullie mooie overwinning, doe zo verder maar kom vooral trainen :):):)

Anoniem zei

@ Duch : ik steun volledig je oproep voor "meer trainen", maar toch volgende bedenkingen.

- Dat het gisteren bij de dames een "net niet" dag werd ligt ook grotendeels aan het wegvallen van Flore. Als bij WW1 Arno wegvalt durft dat ook wel eens het geval zijn ;-) (En ja, ik weet wel wat de oproep niet specifiek bedoeld was voor de dames, maar je weet dat ik het graag voor hen opneem ;-)
- Ik hoop nog eenzelfde enthousiasme voor het trainen te ontdekken in de maand april en mei ;-) Want ook daar wordt de basis gelegd voor een clubke waar iedereen zin heeft om te komen trainen omdat ze weten dat "er wel iemand zal zijn"...

Tot maandag op de training!!!

Anoniem zei

@opper: er zijn nu eenmaal mensen die nog moeten werken ook.

Anoniem zei

@Dimi: de tranen komen in mijn ogen!!! :):):)

Anoniem zei

@ Erwin, het gaat hier zeker niet (alleen) om de dames. zoals je weet sleur ik ze graag eens bij het haar :) maar hier is het zeker niet het geval!

het enthousiasme die er NU is zal er zeker zijn in april en mei, denk ik. het feit dat ik dan inderdaad al op mijn fiets zit zal daaraan niet veel veranderen :).

Anoniem zei

Ik ga ook ietske zeggen...
Ik train ook nog een beetje in den duik.
Juist wie zijn plaats opeist moet er ietske voor doen. We zijn trouwens den beste badmintonclub van 't stad.
En ieder, ook 't comitee, heeft zijn ambities hoog af laag.
Goed van oezen PR-man den Duch.
@heylie, @ben, @alleen competitiemannen, jullie mogen ook eens reageren

Unknown zei

Niet iedereen is perfect en kan zoals jij DUCH je hobby's, je werk, je HUISHOUDEN, je uitgaansleven zo fantastisch combineren zonder er bij dood te vallen ;-)

Anoniem zei

@ Els : ;-) ;-) Maar wat dat "huishouden" van u betreft, dat moet ge mij toch nog eens uitleggen ;-)

Anoniem zei

Ja en ik zou Duch nu ook niet perfect willen noemen...

Anoniem zei

get allemaal nog veel te leren ik lees vooral dat er maar weinig mensen zijn die zichzelf een spiegel willen voorhouden!!!!! maar misschien staan vanaf vandaag en de volgende weken alle velden vol en heb ik niets meer te zeggen. Maar dat betwijfel ik zeer sterk aan sommige reacties of de NIET reactie van vele te zien!!!!!!!

Anoniem zei

kzal toch ook iets moeten zeggen e: weet je, k verlang naar de lente, dat lusteloos weertje, tzal er wel iets mee te maken hebben, ja iedereen moet trainen om verder te geraken da klopt en ja sporten blijft belangrijk, maar het moet gezond blijven e en ook nog altijd leuk.... tot hier mijn woorden voor vandaag en vanavond helaas moet ik babysitten en donderdag naar een districtsforum in Lokeren waar nu niet bepaald mijn voorkeur naar toe gaat maar wel als verplichting kan beschouwd worden, vanaf 23/02 ga ik weer alles geven op voorwaarde dat heylie beetje training geeft ;-)

Anoniem zei

Lap Heylie, nu e det zitten ;-) Da komt er van van zo ne keer vriendelijk te doen tegen de dames... Ik doe da al lang niet meer ;-)

Anoniem zei

En ik zal dan ook eens iets zeggen! Ik train hier al gans het jaar gemiddeld 6 a 7x per maand badminton (slechts 'enkelen' knn dat bevestigen!)en toch speelde ik gisteren ondermaats en ik kan het ulder beloven dat het mij fameus tegensteekt, dus trainen of niet trainen kan soms niet veel uitmaken, en toch blijf ik erbij dat trainen als je competitie actief bent een must is, dus ik steun duj en al de gene die ook zo denken, vollen bak! Want soms gaat het om details en dat heeft alles te maken met meer of minder trainen! en niets met HUISHOUDEN!!! Wat een zever...Een beetje meer comeptitiespirit kan geen kwaad voor velen (en is ook geen reden natuurlijk om een racket aan diggelen te slaan, zoals gezegd in artikel, maar dat wil enkel zeggen dat er gewoon veel frustratie opkomt als je veel traint en er dan soms niets uit je racket wilt komen! GDV zeg.... :-)))

Boodschap van den Djé: weer plezier hebben in het trainen en matchen spelen tegen de sterren op tot ten 11en savonds zoals in den goeien ouwen tijd en den TID (maar dan moeten er meer mensen komen zodat er op elk niveau veel meer getrained kan worden, want dat is het probleem momenteel en dat vooral dan op B-niveau...)

Slpwl

Anoniem zei

Djé die om 20:17 uur afsluit met Slaapwel!!! Ziekjes Djéke?

Ik ben, ook al doet het tegendeel de laatste tijd vermoeden, een fikse voorstander voor training... Ik heb dan ook nog niet veel extra-trainingen van Arno gemist (gisteren wel 40 min te laat). Maar het hoort zoals hierboven al meedere malen beschreven nu eenmaal bij de competitie. Je kunt niet op niveau (mee)spelen, speltactiek aanleren en gevoel in de shuttle leggen als je niet komt trainen.

Inderdaad, op B-niveau hebben we momenteel dat probleem, maar als je af en toe eens tegen een lager geklasseerde speelt, krik je hun niveau ook op en geraken ze misschien eens verlost van de stomme plastic (bewijs zijn onze twee franstalige collega's, Christophe en Julien, die uitstekend bezig zijn dit jaar).

Erwin zei

@ Joris : Zeg, kunnen wij de maandag en donderdag weer de drie delen huren, want er gaat hier getraind worden de komende weken... ;-) ;-)

Anoniem zei

Ja maar als ge gans een avondtraining tegen c-spelers moet spelen( met alle respect)omdat er geen b-spelers zijn dan blijf ik soms ook liever in mijne zetel( en zelfs dat gebeurt zelden)...
Als ik kom trainen wil ik zweten en afzien en ik ben den eersten om met lager geklasserden ook mee te spelen, maar niet gans nen avond...hehe

Grtz

@heylie: nee ben niet ziekjes :-)

Anoniem zei

Hebben we het record van de reacties al gebroken Blogmaster?

Anoniem zei

Zo niet, voila nog een reactie ze...

@ De Opper: Wanneer gaat ge uwen wijn eens betalen?

Anoniem zei

Den dag dat ge meer dan 1 keer per week komt trainen!!!!

In de categorie: ge moet ze der maar inkoppen.

Anoniem zei

man man man en dan zeggen ze dat vrouwen kunnen zagen, ;-)))