29 maart 2009

Traditie gerespecteerd bij WW H2

Voor Wit-Wit Heren 2 was het (al) de laatste wedstrijd van de competitie. Ze mochten hiervoor op bezoek bij (bijna) kampioen "Mintons 1". Een vlugge blik op het klassement leerde immers dat deze ploeg aan een puntje genoeg had om mathematisch zeker te zijn van de titel. Dimi, Venterke, Moerie en (een zieke) Erwin droomden al van "champagne" en "toastjes"... Maar het bleek dat hun kapitein wat rekenwerk gedaan had na de vorige wedstrijd en tot de conclusie gekomen was dat ze sowieso toch al kampioen waren op basis van een beter setsaldo. Geen schuimwijn of champagne te bespeuren dus... Wit-Wit 2 besloot dan maar om toch te proberen winnen aangezien het er niet meer toe deed ;-) Ze slaagden er echter net niet in...

Mintons H1- WW H2 : 5 - 3
Dimi en Venterke speelden de eerste dubbel en deden dat (zeker in set 2) niet slecht. Winnen lukte echter niet. Ondertussen eenzelfde scenario bij Erwin en Moerie al was het daar de eerste set die de spannendste was. Daarna mocht Dimi met Erwin aan de slag en speelde Venterke met Moerie. Deze laatste dubbel ging vrij snel verloren, maar Dimi en Erwin maakten er een lange wedstrijd van. In een spannende derde set wisten ze die ook te winnen. Tussenstand 3 - 1. Een ervaren speler weet dan al wat er zit aan te komen ;-) En inderdaad. In de enkelwedstrijden kon Wit-Wit geen puntje meer uit de brand slepen. Dimi speelde wel een typische "Dimi-wedstrijd" om het seizoen af te sluiten. Blijven lopen en alles halen. Hij won in twee spannende sets. Venterke speelde helemaal niet slecht, maar de tegenstander was net wat beter. Tussenstand 4 - 2. Een drawke zat er nog in. Zeker toen Erwin z'n C1-angst van de voorbije dagen overwon en vlot wist te winnen van een C1 die in de dubbels nochtans indruk gemaakt had. De bal lag nu in het kamp van Moerie. Die kon in zijn wedstrijd echter nooit aanspraak maken op de overwinning. Hiermee werd het dan toch nog 5 - 3. De traditionele uitslag van Wit-Wit H2 op verplaatsing ;-)

Hiermee zit het seizoen van Heren 2 er op. Afhankelijk van wat Gentse nog uitspookt in z'n laatste 4 wedstrijden (ja, de kalender heeft zo z'n rare kronkels) wordt deze ploeg derde of vierde. Een leuk seizoen dus waar noch de titel noch de degradatie ooit aan de orde geweest zijn. Volgend jaar meer van dat! (Hopelijk dan een gans seizoen met Mathieu er bij.)

Geen opmerkingen: