10 maart 2009

Weekendje badminton...

Er werd op verschillende plaatsen heel wat afgebadmintond het voorbije weekend. Een kort overzichtje...

Mathieu schittert op Yonex Youth Circuit
(en Flore ook)

Mathieu en Flore waren aan de slag op het Yonex Youth Circuit te Wanze. Flore won zowel het meisjes enkel -15 tegen en het meisjes dubbel -15 samen met haar vaste partners Sachi Bhansali. Van Flore zijn we dat al een beetje gewoon (al blijft het knap). Maar wat Mathieu (foto) liet zien verbaasde wel vriend en vijand. Hij haalde de finale bij de jongens - 13 tegen z'n dubbelpartner Daan Philips (Drive). Hij moest daarvoor wel voorbij het eerste en derde reekshoofd. Jammer genoeg was Daan te sterk, maar toch een schitterende prestatie!!! Samen haalden ze ook nog de halve finale in het dubbel. Bekijk hier alle resultaten.

Benoit wint op PBO-jeugdcup
Over de resultaten van onze jeugd op de PBO-jeugdcup in Sint-Niklaas kan je hieronder een verslagje lezen. Ook daar presteerde onze jeugd niet slecht!!!

Finale HE C2 voor Christophe
Christophe en Erwin waren aan de slag op het tornooi in Wetteren. Christophe zette weer een klein stapje in de richting van C1 en behaalde de finale van het Heren Enkel C2. Ook Erwin deed het niet slecht in dubbel. Hij miste op een haar na tornooiwinst (of een tweede plaats) maar verloor in de beslissende wedstrijd in de poule met 20 - 22 in set 3. En dat na 19 - 15 op voorsprong te staan... Doodjammer! Klik hier voor alle uitslagen.

Arno in Waregem
Op het internationaal gerenommeerde tornooi van Waregem was Arno aan de slag. Zowel in het enkele als dubbel bereikte hij er de kwartfinales.

Evergem H1 - Wit-Wit H2 : 7 - 1
Zondagavond tenslotte mocht Wit-Wit 2 nog aan de slag in Evergem. Wit-Wit 2 trok er zonder Dimi (aan de slag op Batibouw) naar toe. Julien mocht hierdoor z'n debuut malen in tweede provinciale (en met veren spelen!). Erwin, Moerie en Venterke vervolledigden de ploeg. In een erg aangename wedstrijd kreeg WW2 wel een forse nederlaag aangesmeerd. Evergem won alle dubbels. Erwin en Moerie bleken een maatje te klein voor het eerste B2-koppel. Julien speelde samen met Erwin een heel mooie wedstrijd maar sneuvelde nipt aan het eind van elke set. Venterke sleepte er met Moerie en Julien telkens een driesetter uit maar kende in die derde set twee keer een slechte start die niet meer kon opgehaald worden. Het was wel "onze president" die in een erg spannende enkel (weeral) de eer wist te redden! Erwin speelde een heel erg mooie (maar lastige) wedstrijd die hij in de derde set echter aan z'n tegenstander moest laten. Moerie pikt ook ei zo na z'n setje mee, maar verloor deze keer toch z'n enkel. En Julien speelde erg verdienstelijk maar kon niet winnen. Een verdiende 7 - 1 overwinning voor Evergem.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wie zegt da Wit-Wit niet meer op tornooi gaat ?