02 mei 2009

Wit-Wit wint de "BEKER VAN VLAANDEREN" (in de B-reeks)

Op 1 mei stond voor Flore, Lieselot, Erwin, Heylie en Arno een dagje badminton op het programma : in Kortrijk werd gestreden om de "Beker van Vlaanderen". Wit-Wit deed mee in de B-reeks (afhankelijk van de klassementen). Na een lange dag konden ze die "Beker" ook mee naar huis nemen...
De formule van de "Beker" is éénvoudig. Clubs spelen tegen elkaar in een rechtstreekse ontmoeting. Per ontmoeting wordt één heren dubbel, één dames dubbel, één heren enkel, één dames enkel en één mix gespeeld. Een speler mag slechts in twee wedstrijden aantreden.

Wit-Wit trok er naar toe met de bedoeling dat Heylie en Erwin HD speelden, Flore en Lieslot DD, Arno en Flore de enkels en Arno en Lieselot de mix. In de eerste ontmoeting werd die opstelling uitgespeeld. Heylie en Erwin verloren echter (nipt) en ook Arno ging verrassend onderuit. Gelukkig wonnen de dames wel dubbel en enkel. In de beslissende mix wonnen Ano en Lieselot in een spannende wedstrijd. Einduitslag 3 - 2. Een moeilijke klip was genomen. In de volgende wedstrijden werd de tactiek omgegooid. Arno speelde met Heylie de HD en Erwin nam de HE voor z'n rekening. Dit leverde 4 -1 winst op. De volgende ontmoeting was een cruciale wedstrijd. Ook deze werd echter met 3 - 2 winst afgesloten. In de laatste ontmoeting toonde Wit-Wit zich de terechte winnaar en won met 5 - 0. De "Beker" was binnen!

Conclusie : een leuke formule al zaten er veel te veel "dode momenten" in de dag die de sfeer er helemaal uithaalden. 2u30 per ontmoeting rekenen was veel te veel. Op anderhalf uur was elke ontmoeting afgelopen. En een uur naar een lege zaal zitten kijken is nu ook niet de bedoeling...

Bij de prijsuitreiking bleek er helemaal geen "beker" voor handen en ook de grote check vermeldde maar een klein bedrag ;-) Niettemin werd deze som direct gezellig omgezet in natura in een Oudenaardse pizzeriaatje. Een gezellige afsluiter van een geslaagde dag!

6 opmerkingen:

Heylie zei

Inderdaad een geslaagde dag op de rustpauzes na.

Bedankt Erwin, Arno, Flore en Liesbet, oh sorry, Lieselot.

Groetjes

Joris zei

je vergeet were de supporters

de ovERWINaar zei

Supporters? Die ene supporter bedoel je? ;-) Ja, merci!

Arnoot! zei

LiesbetH!!

LiesELOT!! zei

zwijgt!!

Hilde Vdh zei

nen dikken proficiat aan allen