13 september 2009

WW H2 mist z'n start

Voor z'n eerste wedstrijd van het seizoen kreeg Wit-Wit Heren 2 direct de verste verplaatsing voorgeschoteld : naar Sint-Niklaas. Het was een wat "vreemd" ploegske (3 B2's en één D) die de verplaatsing maakte. Door het afhaken of niet beschikbaar zijn van Djé, Heylie, Venterke, Moerie en Christophe was het Frédéric (D) die samen met Mathieu, Dimi en Erwin de mannen van De Mintons partij mocht geven. Ondanks een schitterende prestatie van Frédéric moest Wit-Wit toch met lege handen huiswaarts.

Mintons H3 - Wit-Wit H2 : 5 - 3
Wit-Wit was verplicht om met een B2-D koppel te spelen in dubbel 3 en 4. Er was dan ook een beetje verbazing toen ze de opstelling van de tegenpartij zagen. Ook daar immers eenzelfde scenario. Op heren 3 en 4 hadden zij zelfs een B1-D koppel geplaatst. Dubbel 1 en 2 was bij beide partijen bezet door B2's. Het beloofde spannend te worden. En dat was het ook. Frederic speelde samen met Erwin een beresterke partij maar Dubbel 4 ging nipt in drie sets verloren. Ondertussen wonnen Mathieu en Dimi wel Dubbel 1. Tussenstand 1 - 1. Eenzelfde verloop tijdens de volgende dubbels. Mathieu en Frédéric kwamen net iets te kort in Dubbel 3, maar Dimi en Erwin wisten wel Dubbel 2 te winnen. Tussenstand 2 - 2 na de dubbels. Daar was vooraf voor getekend. Met nog 4 enkelwedstrijden te gaan (normaal het sterkste punt van WWH2) zat een drawke er misschien wel in...

Mathieu begon sterk tegen Jurgen Gabriëls (B1) en leek opnieuw voor een stunt te kunnen zorgen. Hij won de eerste set maar moest set twee en drie toch afstaan. Hij had daarbij het geluk niet mee. Franky Weyn bewees dat hij nog steeds een solide enkelspeler is en stuurde Dimi, tot diens grote frustratie, van het kastje naar de muur. En ook Erwin kwam er in zijn wedstrijd eigenlijk nooit echt aan te pas. Enkel Frédéric wist in de enkels de eer te redden door te winnen van een andere D. Daarmee verzamelt hij al z'n derde puntje.

Een nipte 5 - 3 overwinning dus voor De Mintons, die op basis van hun enkelprestaties zeker verdiend was. Ook den après verliep wat in mineur, want Mathieu kreeg nog een telefoontje van z'n vriendin met minder aangenaam (familiaal) nieuws. Waardoor de terugtocht snel aangevat werd. Morgen beter... want dan speelt WWH2 al opnieuw.

1 opmerking:

Joris zei

wablief... richting zon !!!!