11 oktober 2009

Eerste winst voor Heren 3...

Spelen op een zondagavond... het is niet de favoriete bezigheid van heel wat Wit-Wit-ers. Kapitein Jochim moest dan ook een aantal telefoontjes doen om aan 4 man te geraken om naar Denderleeuw te trekken. Uiteindelijk bestond de ploeg uit Erwin, Joris, Jochim en Frederic. Alle klassementen waren dus een beetje vertegenwoordigd, al was het wel de laatste officiƫle match van Frederic als D. De ploeg zorgde wel voor de eerste punten in de competitie...

Denderleeuw H1 - WW H3 : 3 - 5
De ploeg van Denderleeuw bestond uit drie C1's en 2 (erg goeie!) D's. Het beloofde spannend te worden. Gelukkig startte Wit-Wit sterk in de dubbels. Joris en Erwin speelden als eerste dubbel een solide partij (een beetje geholpen door de foutenlast van de tegenstrever) en wonnen. Toen ook Jochim en Frederic wonnen, stond het 0 - 2. Erwin en Frederic diepten de voorsprong nog wat uit door de volgende dubbel binnen te halen. Jammer genoeg konden Joris en Jochim niet voor een 0 - 4 voorsprong zorgen. In een spannende derde set moesten ze de overwinning aan de mannen van Denderleeuw laten. Vooral aan de service van Jochim was nog een beetje (veel) werk. Voor de mannen van Denderleeuw betekende dit puntje dat "nog niet alles verloren was".

En inderdaad... het werd nog spannend. Alle vier de enkels werden tegelijk gestart. Frederic won als eerste en zorgde alvast voor een gelijk spel. Jochim verloor echter in twee sets en ook Joris haalde het niet. Al speelde hij wel een sterke enkel tegen een erg gemotiveerde tegenstander. Het stond 3 - 4 en de overwinning hing af van Erwin die ondertussen aan z'n derde set bezig was. De eerste set had hij vlot gewonnen, maar de tweede al even snel verloren. Gelukkig maakte z'n tegenstander in de derde set net iets te veel fouten waardoor de overwinning al bij al nog vlot naar Erwin ging.

Hiermee was de eindstand 3 - 5 voor Wit-Wit dat hiermee, na drie wedstrijden, z'n eerste puntjes sprokkelt. Hopelijk is de ploeg nu vertrokken...