08 november 2009

Flore op EK -17

Terwijl de "prutsers" van de club aan de slag zijn op het Provinciaal kampioenschap in Dendermonde zit Flore in... Slovenië voor het Europees Kampioenschap -17. Eerst is er het landenkampioenschap, later op de week het individueel tornooi. Flore werd als -15 toch al geselecteerd om mee te gaan. Een sterke prestatie. Ze mag er de eer van België vooral in het dames dubbel hoog houden. Verslagjes van An Soenens kan je op de website van de VBL lezen.

België - Iltalië : 5 - 0
De eerste wedstrijd tegen Italie werd met ruime cijfers gewonnen. Het verslag vind je hier : http://vbl.badmintonliga.be/index.php?option=com_content&task=view&id=1237&Itemid=507

Het stukje over Flore :
"In de damesdubbel trad een jong ( U15/2) en relatief onervaren duo aan. Ine Lanckriet ( Tielt ) en Flore Vandenhoucke ( Wit-Wit Ronse ) hebben er tot nog toe een schitterend seizoen opzitten. Dit was ook de U17 trainers niet ontgaan en bovendien leken deze jonge meisjes de enige echte dubbel. Bijgevolg werd dan ook geopteerd om deze dames een unieke ontwikkelingskans te geven en hen een sportief verdiende plaats in het U17 team te geven. Zo trekt België opnieuw de ontwikkelingskaart, cfr EK U17 Istanbul 2007 waar bv Stéphanie Van Wel en Sofie Descheemaecker als U15’ers aantraden.
Ine en Flore startten erg nerveus en afwachtend aan hun partij. Echter, zo ook de tegenstanders aan de andere kant van de net. Weinig rally’s en veel rechtstreeks fouten op service en service return zorgden voor een mindere eerste set. Met 24 – 22 gingen ze dan ook de boot in. Toch was dit geen slechte zaak. De eerste spanning was weg en de dames konden beginnen spelen. Beetje bij beetje speelden ze zich in de partij en toonden een grote maturiteit en intrinsieke motivatie. Ze maakten van een dode match terug een partij met rally’s en opbouwende slagen en konden zo best wel vlot de 2de set op hun naam schrijven. In de derde set zag het er even niet zo goed uit maar een 9 – 7 achterstand werd verstandig omgebogen tot een 11 – 9 voorstand. Vanaf dan wisten de dames zeker dat ze er terug stonden en toonden ze dit ook meer en meer. De tegenstander kwam uiteindelijk nog even piepen maar vanaf 11 -12 werd de kloof enkel groter. Bij 17 – 13 stokte de motor even met winst in zicht maar met 21- 17 werd ook het 4de punt voor België genoteerd op het scorebord. Leuke opsteker voor dit jonge koppel."

Geen opmerkingen: