13 november 2009

Tweede thuiswinst voor Wit-Wit H4

Terwijk Heren 2 het donderdag niet onder de markt had tegen Gentse 3 (zie vorig verslag) was ook Wit-Wit Heren 4 op de terreintjes er naast aan de slag. Ze boekten een vlotte overwinning, waarbij we de "terugkeer" van Emmanuel mochten vieren. Een verslagje van kapitein Glenn

Wit-Wit H4 - Evergem H3 : 7 - 1
Voor de vierde herenploeg stond donderdagavond de tweede thuismatch van het seizoen op het menu en het was belangrijk dat er eindelijk nog eens punten werden gepakt en zo was het ook.
Jochim/Glenn en Gregorio/Emmanuel zorgden meteen voor een 2-0 voorsprong maar dat lag niet echt aan hun spel maar meer aan de fouten van de tegenstanders. Ook Gregorio en Glenn wonnen samen de tweede dubbel en brachten zo de stand op 3-0. De hoop op een 8-0 zege begon te stijgen maar Jochim en Emmanuel verloren verassend hun dubbel dus stond het 3-1 na de dubbelwedstrijden.
Het was dus mogelijk om het af te maken in de enkels maar dat was niet altijd zonder moeite. Gregorio won vrij vlot zijn enkel met 21-15 en 21-19 maar maakte veel fouten. Op dat moment was er al 1 punt binnen maar de vierde ploeg wou meer. Het was dus aan Emmanuel, Jochim en/of Glenn om de winst binnen te halen. Glenn begon sterk maar kon dat vormpeil niet doortrekken en begon steeds meer en meer fouten te maken maar kon nog net verlies in de eerste set vermijden en won deze met 22-20. In de tweede sets stapelden de missers zich weer op en de set ging verloren met 21-19. In de derde set nam Glenn de beste start maar zijn tegenstander kwam terug (vooral door weeral te veel missers van Glenn) en nam de leiding. Hij kwam zelfs op een 20-18 voorsprong en dus op matchpunt maar Glenn gaf niet op en haalde de winst binnen met 24-22 in de derde set. Emmanuel had ondertussen ook zijn match gewonnen. Hij haalde de eerste set binnen maar verloor de tweede. In de derde set toonde hij dat hij het badmintonnen nog niet verleerd is en bracht de stand op 6-1. Jochim kon de winst nog meer glans geven en deed dat ook door gemakkelijk te winnen. Zo haalde Wit wit 4H zijn tweede zege van het seizoen en dat alweer in een thuismatch en stijgen ze naar een (voorlopige) tweede plaats met enkele matchen meer gespeeld dan de andere ploegen in hun reeks.

Geen opmerkingen: