18 december 2009

Heren 3 wint van de buren...

Toeval of niet, maar de kalender had rekening gehouden met de eerste winterprik van het jaar. Gisterenavond stond de derby tussen Wit-Wit en Recrean op het programma. Voor de bezoekende ploeg alvast een hele geruststelling dat ze geen uren door de sneeuw moesten ploeteren. Gewoon de Kruissens naar beneden glijden... ;-) Een verslagje van kapitein Jochim.

Wit-Wit H3 – Recrean H2 : 5 - 3
In derde provenciale werd weer de derby Ronse - Oudenaarde gespeeld. Recrean, die laatste staat in het klassement met nul punten, moest een haalbare kaart zijn voor Jochim en co. Ondanks het slechte weer kwamen de tegenstanders aan met een versterkte ploeg : 2 C1’s en gemotiveerde C2’s. Gelukkig kon Jochim rekenen op heel wat jaren ervaring in de ploeg met Venterke, Joris, Moerie, Christophe D. en Julien.
Venterke samen met Moerie en Christophe met Julien mochten met de dubbels beginnen. Moerie en Venterke wonnen in twee sets tegen een sterk dubbelend koppel, terwijl ons Waals duo de derde dubbel verrassend in twee sets verloor. Jochim en Moerie hadden ondanks de slechte opslag van Jochim geen moeite in de vierde dubbel. Joris en Venter hadden wel twee maal verlengingen nodig om te kunnen winnen. Tussenstand 3-1, het zag er goed uit. Christophe, Joris, Julien en Jochim begonnen gelijktijdig aan hun enkelwedstrijden. Christophe verloor tegen een C1 en Julien won (nogmaals verrassend) van een sterke C2 speler. Joris zag weer punten verloren gaan door te verliezen tegen een C2. Gelukkig kan Jochim winnen van een D-speler en hield daarmee de volle 2 punten in Ronse. Wit-Wit H3 behoudt hiermee ook zijn derde stek in het klassement en kan in de terugronde nog voor enkele uitschieters zorgen. Kapitein Jochim bleef ook in "den derden tem" op niveau spelen en kon die winnend afsluiten...

Geen opmerkingen: