22 januari 2010

Heren 1 start met winst

Na het avontuur in eerste Liga staan de heren van Wit-Wit 1 dit seizoen weer met de voeten op de grond in tweede Liga. De opdracht is om weer aan te knopen met de overwinningen uit het verleden en het behoud te verzekeren. Het was even afwachten wat het niveau zou zijn in tweede Liga. De eerste opdracht werd alvast met succes afgerond.

Wit-Wit H1 - Lokerse H1 : 5 - 3
De ploeg van Wit-Wit bestond voor deze ontmoeting uit Arno, Djé, Duch, Ben, Erwin en Mathieu. Kapitein Grego kon er niet bij zijn, maar toch gaat de eerste pluim naar hem. Er werd immers gevreesd dat Lokeren wel enkele tactische zetten uit de mouw zou schudden, dus werd daar een al even tactische opstelling tegenover gezet. En met succes! Door een geslaagde ploegopstelling wisten de heren van "den ieste ploeg" nipt te winnen.
De basis werd gelegd in de dubbels. Duch en Ben, uitgespeeld als eerste dubbel, wonnen hun wedstrijd en ook Arno en Dje deden wat van hen verwacht werd : winnen. Al lieten ze in de derde set hun tegenstanders gevaarlijk dicht terug komen. Daarmee stond WW1 al 2 - 0 voor. Arno en Dje wisten in de derde dubbel de kloof zelfs uit te diepen tot 3 - 0. Ben en Erwin speelden tenslotte de vierde dubbel en gingen verschroeiend van start. De eerste set werd overtuigend gewonnen, maar in set twee en drie hadden de tegenstanders meer grip op de wedstrijd. Tussenstand : 3 - 1. Ondertussen verloor Duch, opgesteld als derde man, misschien wel tegen de sterkste enkelspeler van de bezoekers. Arno zorgde echter al snel voor het punt dat zekerheid gaf over een gelijk spel. Tussenstand 4 - 2. Wit-Wit wou echter meer en daar zorgde Dje voor. Uitgespeeld als "eerste man" won hij zijn wedstrijd al maakte hij het (weer) spannend door op setpunt zijn tegenstander telkens 5 punten te laten terugkeren. In de laatste wedstrijd, die er eigenlijk niet meer toe deed, maakte Mathieu zijn debuut in de eerste ploeg. Hij deed dit niet slecht en sleepte er een driesetter uit. Daarin was zijn jonge tegenstander echter net iets sterker. Einduitslag 5 - 3.

Hiermee sprokkelde Wit-Wit 1 zijn eerste en belangrijke punten in een reeks die erg spannend belooft te worden (wat het behoud betreft). Veel meer valt over deze ontmoeting niet te zeggen, want "den après" was van een zelden gezien laag niveau met vooral "waterkes"... Booeeeh....