19 mei 2010

Sophie grijpt laatste kans... en wordt B2!

U hebt op deze blog nog het verslagje te goed van de allerlaatste wedstrijd van de competitie. Een weekje geleden moest Mix 2 immers nog voor een uitgestelde wedstrijd naar Beveren. Alle spelers waren die dag echter ook (met succes) actief op het tornooi van Peruwelz... Gelukkig waren er 4 "zotten" bereid om 's avonds nog competitie te spelen. Een telefoontje naar Beveren volstond om de wedstrijd uit te stellen van 19u00 naar 19u30. Nadat Arno, Lieselot en Sophie om 17 uur hun finale speelden (en wonnen) kroop iedereen snel in de auto voor de rit naar Beveren... Na anderhalf (!) uur rijden was Wit-Wit op tijd present... Het was enkel wachten op... de spelers van Beveren. Zij druppelden rustig binnen en leken niet gehaast ;-) Om 20 uur werd de wedstrijd toch aangevat. Gehuld in de blauwe (gewonnen) T-shirts van Peruwelz (zie foto) was Mix 2 van plan er het beste van te maken. Bij winst werd het zelfs nog derde in de stand.
Beveren G1 - Wit-Wit G2 : 2 - 6
Mix 2, met Julie, Sophie, Arno en Erwin, was duidelijk van plan om de verloren tijd goed te maken. Arno en Erwin wonnen in snel tempo hun dubbel en Sophie en Julie... verloren al even snel. De vier enkels konden gelijktijdig gespeeld worden. Arno won vlot z'n wedstrijd tegen Jo Van De Perre en ook Erwin kreeg tegen een licht geblesseerde Pascal Van Den Eeden na een lastige eerste set de tweede set cadeau (en behaalde hiermee z'n 19e punt). Julie won tegen een B2 en pakte een puntje zodat ze het seizoen kon afsluiten met een blanco saldo. Maar de belangrijkste wedstrijd was die van Sophie. Zij had immers nog één puntje nodig om B2 te worden en met een match tegen een B2-dame kon ze er hier zelfs 2 pakken... Tegen een wat geprikkelde tegenstandster leek Sophie het eerst wat moeilijk te hebben, maar éénmaal ze in haar ritme zat, won ze vlot in twee sets! Hiermee wordt ook Sophie B2 en mag het zoveelste bakske aanrukken. Ook de winst voor Mix 2 was binnen want het stond al 1 - 5. De mix-wedstrijden waren enkel nog voor het plezier en dat was exact hetgeen de spelers deden. In twee leuke wedstrijden met lange rally's konden beide ploegen nog een puntje bijschrijven. Julie en Erwin maakten lang aanspraak op de overwinning, maar toen Jo in het midden van de derde set zijn lastige "ik-ga-uiterst-links-in-het-linkerserveervak-staan-en-serveer-dan-op-de-backhand-van-Julie"-service bovenhaalde was de set (en match) plots snel voorbij. Ook Sophie en Arno maakten er een leuke driesetter van die ze met 26-28 wonnen. Om 21u20 zat de wedstrijd er al op : een heel snelle 2 - 6 overwinning.

Na de leuke ontvangst met bitterballen en loempia's (toch altijd leuker dan ons broodjes) werd snel de terugweg aangevat. Het was immers een lang dagje geweest... Ja zelfs het frietje in Gent moest er aan geloven na het tegenpruttelen van Julie (die als kersvers Wit-Wit-er al meteen haar eisen stelde ;-)

5 opmerkingen:

dje zei

Pruttelaarster!!!

Joris zei

Jammer Sophie.... nu kan je niet meer dubbelen met mij op toernooi.
Toch proficiat

djeee zei

en proficiat e sophie, gij en ik in B1, da klinkt goed é, vind ge niet? :-)

De Opper zei

Proficiat Sophie

sophietje zei

djé: we zullen keer stunten in B1 :p