28 september 2010

Mix 2 pakt 5 op 6 op verplaatsing

Het zijn drukke dagen voor Mix 2 die reeds z'n derde uitwedstrijd speelde op 8 dagen tijd. De samenstelling van de ploeg was deze maal echter geen vlotte bevalling. Eerst zouden Julie, "chauffeur" Duch, Djé, Lieselot en Erwin spelen tot Julie belde dat zij en Duch er niet konden bij zijn. Enkele SMS-jes later waren Els en Mathieu opgetrommeld. (Ja, de kapitein heeft momenteel een enorm luxe-selectie-probleem ;-) Tot bleek dat Julie en Duch toch weer konden, dan weer niet en dan weer wel... Enfin... uiteindelijk stonden om 20 uur toch Els, Lieselot, Mathieu, Djé en kapitein Erwin aan de Oudegemse sporthal.

Oudegem G2 - Wit-Wit G2 : 2 - 6
De wedstrijd zelf dan... Doordat Erwin daags voordien de halve marathon van Gent afgehaspeld had was hij niet echt zeker in welke toestand hij op het plein zou staan. Vandaar dat hij er voor gekozen had om met drie heren af te zakken naar Oudegem. Hij voelde zich echter goed en besloot toch met Djé de heren dubbel te spelen. Met succes. Ze kwamen nooit echt in de problemen tegen het Oudegemse duo dat wat aanvalskracht miste. Dat was bij de dames even anders. Els en Lieselot bleken nog niet erg op elkaar ingespeeld en moesten tot heel laat in de derde set wroeten om na een lange achtervolging toch met 19-21 te winnen. Wit-Wit 0 - 2 voor.
De dames toonden in de enkels dat ze op papier een klassement sterker waren dan hun tegenstandsters en wonnen beide hun wedstrijd. Het drawke was al een feit. Hierna kregen de heren echter "enkelles". Djé (foto) werd een beetje van het veld geblazen en haalde in de tweede set zelfs niet de dubbele cijfers. Zijn vraag om in Mix 2 wat wedstrijdritme te mogen opdoen was dus niet ongegrond ;-) Mathieu speelde wel een spannende wedstrijd die pas met 23-21 verloren ging in de derde set, maar was niet echt tevreden van z'n spelniveau. Er moest nog één mix gewonnen worden want het stond 2 - 4. Gelukkig brachten Mathieu en Els snel zekerheid door winst in hun wedstrijd. Bij Djé en Lieselot ging het iets moeilijker. Na verlies in de eerste set dwongen ze wel een tweede af. Daarin leken ze de bovenhand te hebben, maar plots stonden ze wel 16-19 achter. Het gaspedaal werd even dieper ingeduwd en de set en wedstrijd werd alsnog gewonnen met 19-21. Einduitslag : 2 - 6.
Door deze overwinning pakt G2 5 op 6 (buitenshuis). Hiermee is er al heel wat ademruimte in de stand (vorig jaar werd nog gestreden tot de laatste speeldag voor behoud) en kan met een gerust gemoed uitgekeken worden naar de volgende 4 wedstrijden (allemaal thuis).

Geen opmerkingen: