21 september 2010

Mix 2 pakt eerste zege

Nog geen 24 uur na de eerste wedstrijd mocht Mix 2 alweer aan de bak... nu in Latem. In vergelijking met de dag voordien was kapitein Erwin de enige "blijver". De andere spelers werden allemaal "gewisseld". Positieve selectieproblemen, heet zoiets ;-) De ploeg bestond uit Els, Sophie, Mathieu en Erwin. Bedoeling was om even goed te doen als de dag voordien, maar het werd (mits wat meeval) zelfs meer!

Latem G2 - Wit-Wit G2 : 3 - 5
De herendubbel werd redelijk vlot gewonnen door Mathieu en Erwin, daarbij ferm geholpen door de foutenlast en de rampzalige service van één van de tegenstanders. Zeker vier stuks in het net per set. De damesdubbel ging na een vlotte eerste set echter nipt verloren in de derde. Els en Sophie haalden nog bijna een 20-15 achterstand op, maar strandden op 21-19. Mathieu won verdiend zijn enkel en pakte zo een puntje terug na zijn nederlaag vorige week tegen een B2. Erwin startte goed tegen Karel Sioncke maar kwam uiteindelijk toch 18-15 achter, waarop Karel zijn voet zwaar omzwikte. Erwin won de set hierdoor met 20-22 waarna Karel forfait gaf. Els kon in de eerste damesenkel al een drawke binnen halen, maar het zat haar niet mee. Ze verloor in drie spannende sets (23-21 in de laatste).
Sophie (foto) moest aan de bak tegen een speelster die goed rond speelde en een vaste slag had. Sophie was echter net iets beter en kan haar goed vast zetten achteraan. Ze haalde alvast het drawke binnen : het stond 2 - 4.
Door de kwetsuur van Karel moest er geschoven worden in de mix-wedstrijden. De mannen van Latem hadden nog snel een invaller op het formulier gezet toen Karel zich kwetste. (Dat was althans het vermoeden bij Wit-Wit.) Hij stond alleszins in een ander kleur en handschrift op het uitwisselingsformulier vermeld. Maar dat kon ook toeval zijn. Niemand had er bij het uitwisselen van de formulieren immers echt op gelet. In elk geval, niemand van Wit-Wit tilde er echt zwaar aan, want iedereen speelde liever voor de punten. Mathieu en Els moesten dus tegen het koppel dat oorspronkelijk tweede stond. Ze speelden een goeie wedstrijd, maar gingen in de derde set met 25-23 de boot in. Sophie en Erwin moesten dus winnen tegen een B2-dame en de invaller (ook B2) om alsnog de ontmoeting te winnen. De eerste set stonden ze behoorlijk achter, maar wonnen ze al bij al nog eenvoudig. De tweede set leek ook vlot te gaan tot het bij Erwin haperde op 19 -15. (Een gekend fenomeen....) Gelukkig sleepte Sophie hen er door en wonnen ze de set met 20-22. De overwinning was een feit.

Besluit : Mix 2 start met 3 op 4 en dat buitenshuis... Mix 2 heeft z'n start dus zeker niet gemist. Het blijft wel een feit dat dit een superspannende reeks zal worden met heel wat verrassingen.