13 september 2010

Eerste verlies voor Wit-Wit

Voor de vierde keer deze week stonden een ploeg van Wit-Wit en de Pluimplukkers tegenover elkaar! Deze keer waren het de heren van Wit-Wit 2 die enkele Genste tegenstanders in de ogen mochten kijken. Het werd een hardbevochten ontmoeting die uiteindelijk gewonnen werd door de Pluimplukkers. Het eerste verlies van een Wit-Wit-ploeg in deze competitie. Al zal het ongetwijfeld ook niet het laatste zijn ;-)

Pluimplukkers H5 - Wit-Wit H2 : 5 - 3
Pluimplukkers H5 hadden zich voor het bezoek van Wit-Wit versterkt met een forse B1. Niet dat we daar kwaad op kunnen zijn, want Heren 2 durft thuis al eens hetzelfde doen ;-) De ontmoeting begon met een knaller. Mathieu en Erwin moesten meteen hun beste spel boven halen in de eerste heren dubbel. En dat lukte... De eerste set werd gewonnen met 26 -24, de tweede ging verloren. In de derde set konden Mathieu en Erwin uitlopen tot 20-10. Maar dan sloeg de stress toe en de Pluimplukkers kwamen terug tot 20-18! Gelukkig wist Mathieu toen toch nog een pluim af te tikken! Wat een match om het seizoen mee te starten. Ondertussen hadden Dimi en Moerie wel verloren. Ook in de volgende dubbels kwam er nog geen afscheiding. Erwin en Dimi wonnen, maar Mathieu en Moerie verloren. Tussenstand 2 - 2. De enkels zouden de beslissing brengen. Daarin toonden de Pluimplukkers zich echter de sterkste ploeg. Erwin deed nog goed mee en maar verloor twee keer met 21-19. Het gebrek aan de mogelijkheid om "druk te zetten" deed hem een beetje de das om (zo analyseerde de tegenstander heel terecht). Maar ja, na 20 jaar zal dat niet meer snel veranderen zeker? ;-)
Mathieu (foto) beet ondertussen zijn tanden stuk op een B2 die van keihard meppen z'n handelsmerk gemaakt heeft. Al lag de zware nederlaag in de tweede set ook een beetje aan het feit dat het bij Mathieu plots (letterlijk) wat zwart voor de ogen werd... Dimi kreeg ondertussen de kans op revanche voor z'n nederlaag tegen Ewout de dag voordien in de mix. Even leek het er op dat hij deze keer een derde set uit de brand kon slepen, maar hij gaf een 17-13 voorsprong nog uit handen. De enkelwedstrijd van Moerie had geen belang meer voor winst of verlies, maar Moerie gaf zich niet zomaar gewonnen. In een spannende driesetter wist hij het laken naar zich toe te halen. Zijn eerste puntjes zijn alvast binnen.
Hiermee stond de eindstand vast : 5 - 3. Wie Heren 2 een beetje kent weet dat dit de klassieke uitslag is voor een uitwedstrijd ;-) Postief was dat iedereen de nul procent al weggeveegd heeft van z'n statistieken, het minpunt was de -2 van Mathieu. Maar die haalt dat zeker en vast nog op. Het is nu even wachten op de volgende ontmoeting (in oktober) maar het belooft alvast een boeiend seizoen te worden!
Achteraf werd nog een pintje (of Ice-Tea) gedronken en Turks brood gegeten met kaas (met korst!) en goedkope of dure kipsalade ;-) Enfin... 't was in orde ;-)

Geen opmerkingen: