15 oktober 2010

Gemengd 2 haalt vlotte zege

Voor Mix 2 stond gisterenavond na drie uitwedstrijden de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Oudegem 3 was de tegenstander. Deze ploeg promoveerde vorig jaar uit tweede provinciale en heeft een ijzersterke mix-reputatie. Het was dus zaak om voor de mix-wedstrijden de winst te proberen binnen te halen. Hiervoor kon Erwin een beroep doen op zijn type-ploeg. Dus geen superinvallers deze keer. Iets wat meestal het geval is op verplaatsing, maar zelden thuis ;-) Bij de heren waren dit Mathieu, kapitein Erwin en Dimi. Bij de dames Els en Julie. Enkel Sophie kon er, wegens BV-verplichtingen, jammer genoeg niet bij zijn.

Wit-Wit G2 - Oudegem G3 : 7 - 1
Terwijl iemand van de bezoekers nog zijn weg aan het zoeken was naar Ronse (wie speelt nu in dergelijk boeregat ;-) werd alvast met dames dubbel en de tweede heren enkel begonnen. De dames wonnen de dubbel maar echt promotie voor onze sport was het niet. Beide koppels bleven onder hun niveau, al maakt Ronse het minst fouten. Dimi (foto) had ondertussen weinig moeite met zijn tegenstander en bracht Wit-Wit al 2 - 0 voor. Dan was de heren dubbel iets boeiender. Al maakte het Oudegemse duo in de derde set net iets te veel foutjes om echt spannend te zijn. Toen beide dames (Els en Julie) ook nog hun enkelwedstrijd wonnen stond het dus al 5 - 0 en was de winst binnen. Mathieu werd in de eerste set van zijn enkel van het veld gespeeld maar mompelde dat hij "vergeten was te badmintonnen". In de tweede en derde set herpakte hij zich inderdaad en won alsnog vlot. Voor de gevreesde mix-wedstrijden stond het al 6 - 0. Zou een stunt (8 - 0) er in zitten? Julie en Erwin deden alvast wat ze moesten doen : winnen. De eerste set liep vlot maar in de tweede moesten ze een 2 - 10 achterstand ombuigen in 22-20 winst. Els en Mathieu konden voor de 8 - 0 zorgen. Zo ver kwam het echter niet. Oudegem 3 bewees dat ze een echte mix-ploeg zijn en wonnen deze laatste wedstrijd. Een verdiende eerredder voor de symphatieke bezoekers.
Door deze zege haalt Mix 2 nu 7 op 8 en nestelt het zich aan de kop van het klassement. De eerlijkheid gebied echter om te zeggen dat de twee sterkste ploegen nog moeten bekampt worden. Na de twee volgende wedstrijden zal dus duidelijk zijn welke ambities Mix 2 in de tweede helft van het seizoen mag beginnen koesteren...