12 oktober 2010

Heren 2 pakt eerste winst

Op een vrijdagavond om 21 uur de verste verplaatsing van het seizoen moeten spelen... Gene cadeau! Toch waren kapitein Erwin, Mathieu, Dimi en Moerie present voor de verre verplaatsing naar Buggenhout. Aangezien Heren 2 (samen met Mix 1) de enige ploeg is die tot nog toe een wedstrijd verloor in de competitie eiste de kapitein in de wagen niet minder dan een overwinning! De ploeg stond dan ook op scherp toen ze me een tiental minuutjes vertraging (wegomlegging) in de zaal aankwamen. Snel omkleden en opwarmen en om 21u30 (!) kon aan de wedstrijden begonnen worden...

Buggenhout H2 - Wit-Wit H2 : 1 - 7
De kapitein had vooraf gewaarschuwd voor de geroutineerde dubbelkoppels van Buggenhout. Maar de ploeg bleek niet helemaal dezelfde meer als een paar jaar geleden. Enkele vaste waarden waren wegens omstandigheden vervangen door jonge gasten en dat wreekte zich toch in de dubbels. Ondanks het dramatisch slechte spel van Erwin en het weggeven van een 19-14 voorsprong in set één wisten hij en Mathieu toch nog de eerste wedstrijd te winnen. Ook Dimi en Moerie wonnen ondertussen in drie sets. De kapitein had er voor gekozen de koppels te behouden en dat bleek een gouden zet. In de tweede wedstrijd ging het met Erwin wel niet veel beter, maar gelukkig draaide de smash van Mathieu wel. Ook Dimi en Moerie wonnen hun tweede wedstrijd. Heren 2 zowaar 0 - 4 voor na de dubbels. Zoiets moet jaren geleden zijn!
Iedereen rook al de overwinning, zeker omdat in de enkels 3 spelers tegenover een lager klassement stonden. Mathieu zorgde voor de overwinning door na een degelijke wedstrijd zijn enkel te winnen en Dimi dikte de overwinning aan door een vlotte zege in zijn wedsztrijd. Ondertussen ging het met Erwin nog steeds niet goed. (Te veel gefocust op zijn halve marathon twee dagen nadien?) Hij verloor de eerste set zonder pardon. Gelukkig stond zijn conditie op peil en kon hij harkend de tweede set binnen halen. Zijn (ondertussen licht geblesseerde) tegenstander kon in de derde set geen vuist meer maken. Moerie kon dus voor een 0 - 8 score zorgen maar moest zijn meerdere erkennen in een duidelijk sterkere tegenstander.
Met deze ruime 1 - 7 overwinning boekt Heren 2 zijn eerste puntjes in de competitie. Zeker tegen een tegenstander die hard zal moeten vechten om er in te blijven zijn deze punten belangrijk. Ondertussen was het bijna middernacht en moest nog gedouchd worden en eentje gedronken in de cafetaria. Den derden tem werd niet te lang getrokken, maar uiteindelijk was het toch nog 01u00 tegen dat de wagen weer de parking af reed. De terugweg was dan ook misschien nog het lastigste van de hele ontmoeting...