14 november 2010

Heren 2 schuift op...

Op deze (natte) namiddag stond voor Heren 2 de vijfde wedstrijd op het programma, de vierde al buitenshuis. Met de verplaatsing naar De Mintons (St.-Niklaas) stond hen niet meteen de gemakkelijkste wedstrijd te wachten. Deze ploeg was de voorbije jaren immers een vaste tegenstander voor Heren 2 en telkens werd met 5 - 3 verloren. Tijd om daar verandering in te brengen... Dimi, Erwin, Mathieu en Moerie stonden dan ook ruim op tijd (jaja, Wit-Wit is veranderd ;-) op te warmen. De hoop op een overwinning steeg toen de papieren uitgewisseld werden en De Mintons met één B2 en 3 D's speelden! Jammer genoeg bleek dit het blad te zijn van nog een andere ploeg die competitie had. De echte ontmoeting verliep spannender...

De Mintons H3 - Wit-Wit H3 : 3 - 5
Reeds jaren mixen De Mintons in hun dubbels B1-spelers met D's, B2's met C1's enz. Dit levert altijd wat vreemde, maar vaak moeilijk te bespelen koppels op. Toch was het zaak voor Wit-Wit om te proberen te scoren in de dubbels. Kapitein Erwin had besloten met vaste koppels te spelen en dat leverde op... Erwin en Mathieu wonnen vrij overtuigend hun eerste dubbel en Dimi en Moerie leken dat ook te doen. Na een vlotte eerste set wisten de tegenstanders hun spel echter beter te lezen en verloren ze alsnog. In hun tweede dubbel hielden Erwin en Mathieu hun hoofd er bij en wonnen na een spannende eerste set ook de tweede. Ook Dimi en Mathieu hadden het iets makkelijker en wonnen hun wedstrijd. Wit-Wit meteen 1 - 3 voor. Winst leek er eindelijk in te zitten...
Erwin had zich tactisch eerste enkel gezet. Zijn tegenstander was blij om nog eens te mogen enkelen tegen iemand die ouder was dan hem, maar veel plezier beleefde hij er niet aan. De wedstrijd was immers snel gedaan. Erwin z'n enkelniveau is momenteel niet denderend hoog en hij mocht zelfs heel erg blij zijn om in elke set de dubbele punten te halen. Hierdoor kwam de druk bij Mathieu terecht om de tweede enkel te winnen. Die deed echter wat van hem verwacht werd en hij won. Wit-Wit alvast 2 - 4 voor. Dimi kon de overwinning binnen halen en deed dat ook met een heel vlotte overwinning in zijn enkel. Voor de laatste wedstrijd hadden De Mintons een jonge C2 opgetrommeld. Wanneer zo iets gebeurt is dat echter altijd erg gevaarlijk... ;-) Dat ondervond ook Moerie die in drie sets verloor. Dat zijn tegenstander vorig weekend nog de provinciale titel veroverde was een kleine troost.
Met deze deugdoende overwinning schuift Wit-Wit een beetje op in het klassement en staat het nu tweede of derde. Alles is dit seizoen nog mogelijk... Het wordt spannend!
Na een vriendelijke ontvangst in de cafetaria (met de nodige pintjes) wachtten de mannen van Heren 2 nog tevergeefs op enkele bestelde croques. Toen die er niet aankwamen moest toch richting Ronse vertrokken worden want de kapitein moest op tijd thuis zijn om z'n vrouw af te lossen die... nog competitie moest spelen ;-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De croques zijn een twintigtal minuten na jullie vertek toch nog gearriveerd!

Erwin zei

Haha... Hopelijk hebben ze gesmaakt ;-) De rekening moet je ons dan maar een keertje presenteren...