05 november 2010

Mix 2 nu toch titelkandidaat...?

Met de komst van De Mintons stond gisteren een topper op het programma voor Mix 2 die momenteel eerste staat in 1e provinciale. De Mintons volgden op één puntje. De winnaar van deze wedstrijd kwam dus op kop van de rangschikking. Mintons is een ploeg waar de sterkte (vooral) bij de dames ligt. Mix 2 moest het echter doen zonder één van z'n B1-dames, maar Julie en Sophie waren gemotiveerd om de klus te klaren. Bij de heren tekenden Djé, Mathieu en kapitein Erwin present. Het werd een spannende ontmoeting die nipt naar Ronse ging.

Wit-Wit G2 - Mintons G2 : 5 - 3
De verhouding tussen de heren en dames werd duidelijk in de dubbels en enkelwedstrijden. Dje en Erwin wonnen de heren dubbel in drie sets na een wat vreemde en rommelige wedstrijd. Sophie en Julie (foto) verloren snel de eerste set van hun dubbel en kwamen in de tweede nipt te kort (20 - 22). In de enkels hetzelfde beeld. Djé en Mathieu wonnen hun enkel na een solide wedstrijd. Sophie deed haar uiterste best tegen een B1 maar kwam iets te kort. Julie leek het makkelijk te halen en won set één. In de tweede en derde set kwam ze echter telkens een 8-tal punten achter en kon ze haar conditionele achterstand niet helemaal wegsteken. Ze kwam telkens nog sterk terug, maar verloor toch. Hiermee stond het 3 - 3 en moest alles beslist worden in de mixen.
Het zag er naar uit dat het een billijk drawke ging worden, zeker toen Mathieu en Sophie de eerste set wonnen en Erwin en Julie de eerste verloren. Het kantelde echter weer in de tweede set. Mathieu en Sophie verloren (nipt) en Erwin en Julie konden na wat tactische veranderingen wel de tweede set winnen. Beide wedstrijden moesten dus beslist worden in een derde set. Op beide terreinen werd gelijktijdig gestart... Alles was nog mogelijk... Wit-Wit nam in beide wedstrijden echter snel een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd. Einduitslag : 5 - 3!

Met deze overwinning komt Mix 2 nu alleen op kop in het klassement. Kapitein Erwin, die tot nog toe de boot wat afhield, moet nu ook toegeven dat Mix 2 langzaam een echte titelkandidaat begint te worden. De weg is nog lang, maar in de ploeg groeit de motivatie alvast...