12 januari 2011

Heren 2 blijft op kop.

Heren 2 speelde als leider in de stand (tweede provinciale) z'n eerste wedstrijd uit de terugronde tegen de laatste tegenstander uit de heenronde... Wat ingewikkeld om te zeggen dat er tegen Gentse H2 gespeeld werd. Even werd nog gedacht om de wedstrijd te verplaatsen ('t was immers Bommelmaandag) maar iedereen was bereid om te spelen. Aangezien in december nog vlot gewonnen werd was het plan om het gewoon "niet te lang te trekken"... Dat was echter zonder de tegenstanders gerekend die (terecht) hun vel duur verkochten...

Na wat gepuzzel in de opstelling (Heylie wou per se eerst aan de bak... waar moest die nog naar toe? ;-) werd gestart met dubbel twee en drie. Mathieu en Dimi verloren echter verrassend snel terwijl het bij Heylie en Erwin wel héél lang duurde. Beide moesten alles uit de kast halen om het in drie spannende sets te halen tegen "de ervaring" van Genste. Tja, misschien had iedereen ook wat te veel verwacht van de eerste competitiematch sinds meer dan een jaar (!) van Heylie. Maar we zijn alvast blij dat hij terug is! Ook de andere dubbels leverden geen voorsprong op. Mathieu en Erwin wonnen wel (zonder overschot) maar Dimi (die z'n dubbeldagje niet had) en Moerie verloren. Stand na de dubbels 2 - 2.

In de enkels moest Wit-Wit het op papier kunnen waarmaken, maar dat bleek niet zo eenvoudig. Dimi haalde het wel in twee sets, maar de rest moest aan de bak in drie sets. Vooral Erwin (foto) speelde een spannende en fysisch slopende driesetter die hij pas om 22u50 winnend kon afsluiten. Toen ook Mathieu zijn wedstrijd in drie sets won was de winst toch binnen. Moerie had ondertussen nog last van zijn wedstrijden van gisteren en gaf zijn enkel door aan invaller Glenn. Dit enigszins tot frustratie van z'n tegenstander die -op weg naar B2- op een puntje gehoopt had. Het werd pas echt vloeken voor hem toen "ik-heb-al-19-punten-maar-ben-nog-steeds-geen-C1"-Glenn ook nog won in drie sets.

De einduitslag was hiermee dezelfde als in de heenronde (6 - 2) maar het had heel wat meer bloet zweet en tranen gekost. Heren 2 blijft hiermee wel op kop in de rangschikking. Na een pintje en een broodje (merci Moerie!) werd toch nog op tijd huiswaarts gekeerd zodat ook Nathalie (merci om open te doen!) nog kon gaan Bommelen...

Naar het schijnt werden daarbij ook nog heel wat andere Wit-Wit-ers gespot, maar dat zijn verhalen voor aan den toog ;-)

Geen opmerkingen: