01 februari 2011

Dames aan de arbeid...

Wie deze blog een beetje volgt weet dat onze dames de voorbije (en komende weken) drukke tijden beleven. Toch vinden ze nog tijd om ook een tornooitje mee te pikken. Dit verslagje over het tornooi van Brugge en de competitiewedstrijd van de dames tegen Barloke hadden jullie nog te goed. Met een dikke merci aan Julie voor het schitterend verslag.

3-koppige Wit-Wit-delegatie op Brugse
Vorig weekend trokken Flore, Ine en Julie naar het toernooi in Brugge. Een toernooi waar er meestal een deftige vertegenwoordiging is in de A-reeks. Tijd dus voor Flore en Ine om te tonen wat ze in hun mars hebben.

De enkels :
Flore won redelijk vlotjes de eerste ronde waardoor ze regelrecht tegenover Ine kwam te staan. Voor Ine was het haar eerste enkelmatch! Volgens ‘insiders’, hadden beide dames een hele week lastig gelopen omdat ze wisten dat ze tegen mekaar moeten spelen. Het werd een razenspannende match waarbij Flore uiteindelijk won! De scores liegen er trouwens niet om : 21-19 en 24-22. Flore kreeg hierbij dan ook een retourticketje voor de zondag!
Op zondagmorgen had Flore de eer om tegen Elke Biesbrouck (ooit het grootste talent van België, nummer 2 op de Europese ranking en tweevoudig winnaar van Wimbledon astublieft!) te spelen. De zenuwen bij Flore waren alomtegenwoordig, maar wat ze presteerde heeft menig toeschouwer verbaasd. Flore had een moeizame start, maar veegde Elke weg in de tweede set met 13. Flore stond de hele tijd voor in de 3de set, maar een kampioene laat zich duidelijk niet kennen en Elke krabbelde terug en won uiteindelijk met 16. De coaching van broer Arno was niet succesvol ;-)
Julie kwam in haar eerste ronde uit tegen Marleen Dedapper, waar ze redelijk gemakkelijk van won de donderdag voor het toernooi op competitie met mix 2. Het bleek nu net iets moeilijker te worden. De eerste set won ze nipt met 21-18. Uiteindelijk versloeg Julie haar gemakkelijk in 2 sets (21-7) en kreeg zij ook een mooi retourticketje : 9h15 in Brugge op een zondagmorgen! En op dat vroege uur is ze nu eenmaal minder fit ! Ze speelde een driesetter tegen het tweede reekshoofd maar werd in de laatste set van het veld gespeeld.

De dubbels :
Flore en Ine (foto) kregen een ijzersterk duo voorgeschoteld : Elke Biesbrouck en Sabine Devooght (ook geen onbekende naam voor de badmintonkenners). Onze dames wonnen vlot de eerste set met 15, maar toen kwamen er 2 heerlijk spannende sets (voor het publiek weliswaar) die uitliepen tot 21-23 en 24-26. De spanning bij Fabien was niet te schatten! De dames hebben hier een knappe wedstrijd gespeeld waar er misschien toch het gevoel heerste dat er meer in zat. Julie speelde samen met Saskia ‘karate kid’ Vereecke een zwakke dubbel en daar is dan ook alles mee gezegd.
De mixen :
Flore speelde samen met haar vaste partner Nick Marcoen en behaalden toch een mooi resultaat. Ze speelden een eerste ‘rustige’ wedstrijd en een ijzersterke 3-setter tegen Simon Van Gastel en Ellen Clement. Uiteindelijk verloren ze hun 3de mix tegen het koppel dat het toernooi won. Bij Ine en Sam van den Broeck ging het iets minder vlot. Ze verloren hun eerste wedstrijd met 21-17 en 21-17.
De opkomst was iets minder groot dan de voorbije jaren en daardoor werd Julie uitgeloot voor de mix.

Dames 1 kwam, zag en overwon Barloke
Flore, Ine en Julie hadden op zaterdag nog een klusje te klaren samen met Dames 1. Na een deugdoende Mc Donald’s, (sportvrouwen hebben nu eenmaal powerfood nodig) werd er afgesproken met La Mama in een West-Vlaams "boerengat" : groot-Middelkerke om het gemakkelijk te houden.
De dames van Barloke staan momenteel laatstes en de klus werd, dankzij onze 2 A-dames dan ook snel geklaard. Wit-Wit had 1h40 nodig om de ontmoeting af te sluiten. Na de dubbel van Flore en Ine (5-21, 2-21) werd er besloten om eens nieuwe duo’s uit te testen. De dames mochten toch wat risico’s nemen daar de Barlookse delegatie bestond uit 4 C1’s. Ine en Julie speelden samen een leuke wedstrijd. Er werd veel gelachen en de uiteindelijke score van 4-21 en 12-21 laat weinig tot de verbeelding toe. De 12 is trouwens te wijten aan Julie haar foutenlast. De 4 is dankzij de precisie van Ine ;-). Flore en Ilse deden bijna even goed en wonnen rustig. Ilse en Julie daarentegen, verstoorden het wedstrijd ritme en speelden een spannende 3-setter. Ze hadden een ietwat moeizame eerste set en moesten dus wel een 3-setter spelen. Gelukkig haalden ze die toch ook binnen en was het drawke een feit en de winst trouwens ook. Flore nam zich voor om 2 sets te spelen met maximum 4 op het totale scorebord. Dit lukte deels in de eerste set (2-21) maar in de tweede set effe paniek want toen kreeg ons Flore last van haar IMPINGEMENT-syndroom. Ilse en Julie wisten niet wat ze hoorden, maar blijkbaar is dat een aandoening dat enkel échte sporters ervaren (http://nl.wikipedia.org/wiki/Impingementsyndroom). Uiteindelijk won Flore nog met 4 en Ine ondertussen met 6 en 4. Julie en Ilse hadden het net wat moeilijker. B2 en C1 is nu eenmaal niet gelijk aan A. Julie speelde tegen een ijzersterke C1 en won uiteindelijk toch met 18-21 en 22-24. Ilse had drie sets nodig maar zorgde voor de heerlijke 0-8 score.

Toen deden de dames iets wat niet Wit-Wits is! Ze vertrokken onmiddellijk naar huis na de ontmoeting. Geen broodje, geen drankje, geen pintje, NADA. Flore en Julie moesten immers vroeg genoeg terug zijn in Brugge de volgende morgen. Ine moest nog naar huis gebracht worden. Misschien speelden de waarschuwingen van papa Joris ook wel een rol : «Niet te laat vanavond. Niet blijven plakken. Je moet er vroeg uit morgen voor het toernooi.» ;-)

Ondertussen staan onze dames op de tweede plaats. Maar nr. 1 Lebad, waar trouwens bovenvernoemde Elke Biesbrouck speelt, wordt een heuse karwei voor onze Dames. Flore en Ine zijn dan ook onmisbaar voor deze ontmoeting!

4 opmerkingen:

Erwin zei

@ Julie : "Iets wat niet Wit-Wit" is? Tegenwoordig doet ge niet anders... ;-) ;-) Ja, het moest er nog een keer uit ;-)

Venterke zei

Heerlijk verslagske!

De Opper zei

Vraagje, in naam van de mensen die werken: kan het iets korter?
wel mooi verslag allez toch de 30% dat ik gelezen heb, want ik moet werken!!!!

Erwin zei

@ Opper : Werken, werken, werken... Niemand zegt dat ge dat tijdens uw werk moet lezen hé... ;-) ;-) En hoor ik je daar nu zeggen dat je naast je werk genen vrije tijd hebt? ;-) ;-) Hm...