09 februari 2011

Gemengd 2 pakt onverwacht de winst !

Sommige dingen staan in de sterren geschreven... Zo ook de uitslag van de ontmoeting tussen Pluimplukkers G3 en Wit-Wit G2 ;-) Reeds sinds lang had kapitein Erwin een voorgevoel...(Meer details bij Erwin). De wedstrijd zelf dan : dat werd een onvervalst thriller met Wit-Wit als "lucky" winnaar...

Pluimplukkers G3 - Wit-Wit G2 : 3 - 5
Kapitein Erwin had door enkele misverstanden maar een avondje tijd om een ploegje op te trommelen voor deze wedstrijd en daarvoor diende nog heel wat geregeld worden. Julie en Lieselot waren immers door een "hogere ploeg in rang" opgevorderd en Els kon er niet bij zijn. Gelukkig tekenden Mathieu en Sophie wel present en konden de kindertjes ten huize Huyghe nog veilig ergens gedropt worden zodat ook Ilse de ploeg van "haar kapitein" kon vervolledigen. Na een ommetje langs het kot van Sophie kwam Mix 2 net op tijd in de Gentse sporthal.
De ontmoeting zelf startte dramatisch. Mathieu en Erwin verloren in drie sets de heren dubbel nadat ze in de eerste set nochtans het gevoel hadden dat ze deze wedstrijd konden winnen. Jammer genoeg sloeg Mathieu op matchpunt (!) in de tweede set net zijn enigste kaderbal. Weg matchpunt... In de derde set waren beide heel de tijd op achtervolgen aangewezen en konden ze geen echte vuist maken. Een gelijkaardig scenario bij de dames. Ook daar matchballen (in de derde set) maar ook daar net niet dat tikkeltje koelbloedigheid om het af te maken. Hiermee stond het 2 - 0 na de dubbels daar waar het ook omgekeerd had kunnen zijn. Toen Sophie ook haar enkelwedstrijd verloor begon het er slecht uit te zien : Wit-Wit 0 - 3 achter. Gelukkig kon Mathieu in zijn enkel tegen Johan Muller voor het eerste puntje van Wit-Wit zorgen. Erwin maakte zich alvast klaar voor een marathonwedstrijd tegen Tom Van Hoeymissen in de hoop ook daarin iets te rapen. Het werd inderdaad een wedstrijd van twee verdedigers tegen elkaar met lange, slopende rally's. Ondertussen gaf Ilse het beste van zichzelf op het terrein er naast. Dit leidde tot enkele Monica Seles-kreuntjes, hetgeen bij Erwin de reactie losweekte dat ze "dat thuis wel niet doet". Eenmaal de concentratie weergekeerd was, wisten beide echter hun wedstrijd te winnen! Vooral een heel sterke prestatie van Ilse (winst tegen een B2) die haar ook wat persoonlijke puntjes oplevert. Hiermee stond het plots 3 - 3 en had Mix 2 zelfs weer uitzicht op een puntje (of meer?). Maar dan moest er wel gewonnen worden in de mix. Niet meteen het sterkste punt van deze ploeg. Kapitein Erwin had er verstandig voor gekozen om zichzelf niet aan zijn vrouw te koppelen (sommige ervaringen laten blijvend hun sporen na ;-) zodat Mathieu en Ilse als tweede mix uitgespeeld werden. Ze konden steeds de bovenhand houden en sleepten alvast een drawke uit de brand! Intussen waren Sophie en Erwin aan een slopende driesetter bezig. Erwin dweilde in een old-scool-mix-game het achterveld af en Sophie legde vooraan de pluimpjes over het net. Naargelang het einde van de derde set dichterbij kwam steeg de spanning bij spelers en publiek... Bij 19-19 was er even wat spanning bij een pluim die net buiten was, maar de Pluimplukkers forceerden een matchpunt. Erwin tikte dit gelukkig weg en even later zag Sophie op 21 -21 haar kans gekomen. Op onnavolgbare wijze "frommelde" ze - en dit mag letterlijk genomen worden - met haar typische backhand en haar kader een onmogelijke pluim over de netrand. Het daaropvolgende punt maakte Erwin af en zo werd de match en de ontmoeting toch nog gewonnen!
De stemming bij de ploeg was nadien dan ook opperbest (van 3 - 0 achter naar 3 - 5 winst!) al zal de hartelijke ontvangst met lekkere broodjes nadien daar ook wel voor veel tussen gezeten hebben. In elk geval pakt Mix 2 met deze onverwachte overwinning twee belangrijke puntjes in de competitie. De race om de titel komt nu echt wel in de eindfase... ;-)