15 februari 2011

Valt (nu al) het doek voor Wiet-Wiet 1?

Op Valentijntjesdag hadden de heren van Wiet-Wiet 1 geen excuus om thuis te blijven (anders ook niet), want met de komst van Lokerse stond een erg belangrijke wedstrijd op het programma. Door de winst van Oudegem daags voordien waren beide ploegen verplicht om te winnen wouden ze nog kans maken op behoud in tweede Liga. Jammer genoeg was het voor Wit-Wit (weer) een verhaal van "net niet". Iets waar de voorbije seizoen wat meewarig over gedaan werd bij ander ploegen, maar waar ze nu zelf door aangestoken zijn...

Wiet-Wiet H1 - Lokerse H1 : 3 - 5
Bij de ploegopstelling had de kapitein maar één ding voor ogen : vermijden dat Arno tegen Sam moest spelen (iets dat Lokerse - zo leert het verslag - juist wel wou bereiken). Wiet-Wiet trok aan het langste eind en kon niet klagen... de pionnetjes stonden tegenover elkaar zoals gehoopt.
In de eerst dubbel mocht het duo van Heren 2 (Mathieu en Erwin) het opnemen tegen het aanstormend talent van Lokerse : Sam en Jordy. Een overwinning zou een stunt zijn, maar ze begonnen vol goeie moed. Meer dan enkele mooie punten en het gevoel dat ze "niet slecht" gespeeld hadden, konden ze echter niet afdwingen. Overtuigende winst voor Lokerse. Meer hoop was er gesteld op de dubbel van Heylie en Djé tegen Kasteel en Buzze. Op training donderdag waren Djé en Heylie nog outstanding, maar niet vandaag. De eerste set werd met een eindsprint nog binnen gehaald, maar set twee en drie gingen verloren. Wiet-Wiet meteen 0 - 2 achter. Niet echt het gedroomde scenario. De dubbels met Arno moesten absoluut gewonnen worden. En dat gebeurde ook. Arno - de laatste tijd "niet slecht" bezig - slaagde er in het niveau bij Djé mee omhoog te tillen en samen wonnen ze een heel spannende dubbel tegen Sam en Jordy. (Lokerse speelde met vaste koppels.) De dubbel Arno / Heylie tegen Kasteel / Buzze ging ook vrij vlot naar Wiet-Wiet. Tussenstand 2 - 2. De hoop laaide weer op... Dat Erwin als eerste man de winst niet zou binnen brengen tegen Sam was geen verrassing. De eerste set deed Erwin wat te hard zijn best (en haalde amper 6 puntjes), in de tweede speelde hij wat beter mee (al zal Sam het gas ook wel wat gelost hebben). Het was in de andere enkels dat het moest gebeuren... Arno toonde zijn klasse door vlot te winnen van Jordy (en nog maar eens zijn snaren te breken). Tijd voor "nen echte Yonex" Arno? Alle druk lag nu bij Mathieu en Djé. Mathieu leek na een moeilijk begin op weg naar winst in de eerste set tegen Buzze, maar zijn ritme werd gebroken door een tactische zet van de bezoekende kapitein. Met succes. Mathieu verloor zes punten op rij en de eerste set. In de tweede stond hij meteen te veel punten achter om nog echt in aanmerking te komen voor winst. Al kwam hij op het einde nog sterk terug. De winst ging toch met 19 - 21 naar Lokerse. Het resultaat was dat Djé alleen nog voor een drawke kon zorgen. Hij begon gemotiveerd aan zijn enkel tegen Kasteel, maar moest ervaren dat die dit seizoen heel wat scherper staat dan vroeger. De eerste set ging aanvankelijk gelijk op tot plots bij Djé weinig nog lukte en de set verloren ging. In de tweede set speelde Djé weer stukken beter en liep zelfs tot 17 - 14 uit. De machine stokt echter en Kasteel mocht bij 18 - 21 de vuist ballen richting zijn medespelers en supporters.
Een belangrijke overwinning voor Lokerse was binnen. Wiet-Wiet bleef met een serieuze kater achter... Een overwinning waar trouwens weinig op af te dingen viel. Wiet-Wiet is momenteel net dat tikkeltje te zwak om de punten binnen te halen. Het moet gezegd dat daarbij (den enkel van) Duch zeker gemist wordt en van Heylie nog niet kan verwacht worden dat hij nu al op niveau staat. Conclusie : Met een ploeg waarin momenteel enkel Arno op het nodige niveau lijkt te spelen, wordt behoud nu wel heel moeilijk. Een terugkeer naar derde Liga zal pijnlijk zijn, maar misschien ook de nodige impuls geven om er weer in te vliegen. Al is alle hoop misschien nog niet verloren... Maar dan zal nog heel wat moeten bijgeschaafd worden.... Want zelfs de "derde tems"trekken er tegenwoordig niet meer op ;-) Uit schaamte om voor middernacht thuis te zijn, moest de kapitein noodgedwongen aan de noodrem trekken en er nog ene geven... Werk aan de winkel dus!

1 opmerking:

De nog steeds niet op zijn tong (vingers) gevallen Opper zei

Trainen is ook voor Wiet Wiet nodig en niet alleen met een racket in de hand! Maar blijkbaar hebben er al een paar zelf begrepen dat dat moet, nu de rest nog en hopen dat het niet te laat is!