04 maart 2011

Kleurrijk hoogtepunt voor Mix 2 !!!

"Amper" 3 maart en Mix 2 was al aan z'n laatste wedstrijd van het seizoen toe (tegen Beveren). Aangezien de titel (en promotie naar Liga!) al sinds vorige week mathematisch binnen was, kon de ploeg deze wedstrijd zonder stress aanpakken. Mix 2 besloot de titel in de kijker te zetten door zo gekleurd mogelijk aan de aftrap te verschijnen tegen Jo VDP en co. En met succes! Het werd een kleurrijk hoogtepunt, niet in het minst voor Julie!


Wit-Wit G2 - Beveren G1 : 6 - 2
Na de tenuutjes op de gevoelige plaat vastgelegd te hebben (foto), had de ploeg er zin in. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden! De kapitein beschikte hiervoor over het vaste herenduo (Mathieu en Erwin) en maar liefst 4 dames (Sophie, Ilse, Julie en Lieselot). De eerlijkheid gebied toe te geven dat Beveren in het mannelijke compartiment verzwakt aan de aftrap stond. Jo VDP was er trouw bij, maar zijn partner in crime (Pascale) ontbrak. Zijn vervanger deed het in dubbel niet slecht, maar Erwin en Mathieu waren duidelijk meer op elkaar ingespeeld. Na het "klote-gevoel" van maandag (met Heren 2) was dit een dubbelke waar ze duidelijk meer plezier in hadden. Bij de dames geen verrassingen. Beveren doet het al een gans seizoen met dezelfde twee speelsters : Isabel en Ilse. Kapitein Erwin plaatste hier Lieselot tegenover en gunde ook "zijn madam" een wedstrijdje. Lieselot is na een lange blessure duidelijk nog op zoek naar haar beste form en ook Ilse kon de zaken niet forceren. Een verdienstelijke prestatie van beide, maar terechte winst voor Beveren.
In de enkels mocht Mathieu (foto) het opnemen tegen Jo. De eerste set ging (wat verrassend) naar Jo, maar in de tweede set vond Mathieu zijn draai. Het moment voor Jo om zichzelf wat te laten horen. De aanwezige heren van Wiet-Wiet 1 vroegen zich al af wat er aan de hand was met Jo dat het zo lang duurde ;-) Het kon echter niet baten. En na de tweede set ging ook de derde naar Mathieu. Dimi mocht ondertussen de plaats van Erwin innemen voor de enkel. Dimi had geen enkele moeite met zijn tegenstander en won vlot zijn wedstrijd.

Julie pakt haar 10e puntje!
Dan was de beurt aan de dames. Vooral voor Julie een belangrijke wedstrijd! Ze kon immers haar 10e punt pakken. Vooraf was dan ook aardig wat gespeculeerd over de opstelling van Beveren. Julie (foto) schatte haar kansen tegen Isabel net iets hoger in en wou Ilse ontwijken. Na heel wat twijfelen, gokken en toernooi.nl uitpluizen besloot ze eerste enkel te spelen. Een geslaagde gok want ze mocht tegen Isabel spelen. Haar gevoel was terecht, want het werd een wedstrijd waarin ze nooit in de problemen kwam en die ze vlot won! Zonder ongelukken mag Julie op het einde van het seizoen dan ook haar B1-kaart verwachten. Hiermee stijgt Julie op anderhalf seizoen van C2 naar B1. (n.v.d.r. : op het vorige Provinciaal Kampioenschap won ze nog de Dames Dubbel C2). Waar een transfer naar Ronse al niet goed voor is ;-) ;-)

Als laatste enkel mocht Sophie nog aan de slag en mocht ze haar schitterende kousen tonen (foto). Haar enige wedstrijd van de dag beloofde een taaie enkel te worden die Wit-Wit de overwinning kon bezorgen. Sophie was door allerlei omstandigheden echter niet in "haren haak" en speelde dan ook niet zoals we van haar gewend zijn. Hiermee kon Beveren milderen tot 4 - 2.
Wit-Wit Gemengd 2 was echter niet van plan om de zege te laten ontglippen en één mix was voldoende voor winst. Mathieu/Lieselot en Erwin/Julie hadden de eer om dit laatste punt zo snel mogelijk binnen te halen. Erwin en Julie leken die race te winnen en wonnen set één met 21-4. Maar ook Mathieu en Lieselot wonnen vrij vlot de eerste set. In set twee ging het door wat individuele foutjes bij Erwin en Julie iets minder goed en het waren dan ook Mathieu en Lieselot die als eerste winnaars van het plein kwamen. De winst was binnen. Kort daarna konden ook Erwin en Julie hun wedstrijd winnen en stond de einduitslag vast : 6 - 2.

Na deze winst mag Mix 2 fier terug blikken op het seizoen en zich de terechte kampioen noemen. Er werd in gans de campagne één keer gelijk gespeeld (uit in Beveren) en één keer verloren (uit in De Mintons). Samen met de B1 van Julie reden genoeg om in de cafetaria enkele rondjes te geven ;-) Dat Wit-Wit daarbij de verloren gegane traditie van Beveren (porties bitterballen na de match) met een assortiment gefrituurde hapjes besloot verder te zetten, maakte het er alleen maar vettiger (ik bedoel prettiger) op.

"Als kapitein (en trouw verslaggever) wens ik dan ook alle spelers van dit ploegske te bedanken voor dit leuke seizoen. Merci aan zowel de trouwe spelers (Julie, Sophie, Lieselot, Mathieu) als de invallers die ons een keer uit de nood hielpen (Ilse, Els, Duch, Dje en ook Dimi ;-) Hopelijk kunnen we er volgend jaar in Liga een lap op geven!" - kapitein Erwin -

1 opmerking:

Joris zei

Gelukkig...... speel ik niet in dienen ploeg.