12 september 2011

Vergiste Lebad zich van ploeg?

Hoe raar het ook mag klinken, Mix 2 stond donderdag in z'n tweede match van het seizoen al voor een cruciale wedstrijd. Thuis punten pakken tegen Lebad was broodnodig om niet al meteen puntenloos onderaan het klassement te bengelen. Kapitein Erwin had z'n huiswerk gemaakt en had z'n plannetje klaar. Hij zag immers kansen... Lebad had z'n eerste wedstrijd met 7 - 1 verloren en punten leken (misschien) haalbaar. Jammer genoeg bleken de twee vaste heren van de ploeg op vakantie en Lebad had wat "vervangers" opgeroepen... Een verzwakking kon je het echter niet noemen! Als je met Wout Naessens, Laurent Pluquet, Joke Delfosse en Steffy en Kimberly Lowie naar een wedstrijd in derde Liga komt afzakken, dan hoef je je weinig zorgen te maken... Of zou het kunnen dat ze zich een beetje van ploeg vergist hadden? Op hun uitwisselingsformulier stond immers Wit-Wit G1 en tot hun verbazing deed ook Arno niet mee bij Wit-Wit. Dus voor al de ploegen in de reeks van WW G2 nog even voor de duidelijkheid : "Ja, Wit-Wit heeft wel degelijk twee gemengde ploegen in Liga. En neen, Arno doet niet mee in de tweede ploeg. U hoeft dus heus niet alles uit de kast te halen om Wit-Wit G2 partij te geven." ;-) ;-)

Wit-Wit G2 -Lebad G2 : 2 - 6
De wedstrijd zelf dan. Mathieu en Erwin namen de heren dubbel voor hun rekening tegen Wout en Laurens. In de eerste set was het effen wennen aan het niveau-verschil. In de tweede set hielden ze iets langer stand, maar het verlies kon niet afgewend worden. In de dames dubbel van Julie en Lieselot tegen de zusjes Lowie eenzelfde beeld. In de eerste set zochten beide speelsters nog wat het "dubbelgevoel" van vorig jaar, maar de tweede set was beter. Toch ook hier verlies in twee sets. Kapitein Erwin had voor de enkelwedstrijden Djé en Duch opgetrommeld om zo Mathieu en Erwin te sparen voor de mixen (vanuit de veronderstelling dat deze wel eens heel belangrijke rol konden spelen in de ontmoeting). Djé speelde een goeie match tegen Wout, maar deze was toch te sterk. Ook Duch kon te weinig weerstand bieden tegen Laurens om aanspraak te maken op (set)winst. De 0 - 4 stond al op het bord.

Dames redden de eer! Sophie knalt!
Toch werd het geen afgang voor Wit-Wit. Daar zorgden de dames voor! Lieselot ging als een razende van start tegen Joke en won de eerste set met 21 - 4! De tweede set was heel wat spannender, maar toch kon Lieselot heel de tijd de controle bewaren. Mooie winst voor Lieselot die langzaam weer in form komt. De prestatie van de dag kwam echter van Sophie (foto). De eerste set tegen Steffy ging nog verloren, maar in de tweede set schakelde Sophie een versnelling hoger. Steffy werd eventjes uit de wielen gereden en dat was duidelijk iets waar ze niet op gerekend had! In de derde set kon ze zich niet herpakken en Sophie ging stevig door! Knappe winst in drie sets en Mix 2 verkleinde de kloof tot 2 - 4. Wie gehoopt had op een stunt (en een drawke) kwam bedrogen uit. Julie en Erwin speelden een leuke mix met knappe rally's, maar Laurens en Kimberly waren toch iets te sterk. Ook in de mix van Mathieu en Sophie bleek het niveauverschil van Wout en Joke net iets te groot.

Ik heb een toe toe toeter...
Gemengd 2 dus met 2 - 6 de boot in, al was dat tegen deze ploeg geen schande. Er was wel het gevoel dat hier tegen de "normale" ploeg meer ingezeten had. Zeker na de prestatie van Lieselot en Sophie. Jammer genoeg hadden de heren van Lebad voor de mixen de wedstrijd al beslist. Hiermee lijken voor Mix 2 belangrijke punten in de strijd om het behoud verloren. Al hielden ze er de moed in en werd - dankzij Nathalie - de "blazerssectie" aangevuld om in de volgende ontmoeting de ploeg naar de eerste puntjes te toeteren...

Geen opmerkingen: