14 oktober 2011

(Eindelijk) winst voor Heren 2

Heren 2 startte als nieuwkomer in eerste provinciale de competitie met 1 op 6. Niet echt hoopgevend... De thuiswedstrijd tegen De Mintons was dan ook cruciaal om de rol niet te lossen in de strijd om het behoud. Gelukkig was gans de ploeg present : Mathieu, Dimi, Erwin en Pieter. Enkel Glenn - wel al uit de gips - kon nog steeds niet spelen. Gelukkig was Duch bereid om (ondanks de persoonlijke zorgen) mee te doen. Het leverde alvast 2 punten op. Al had het even wat voeten in de aarde. De tegenstanders stonden ter hoogte van Lokeren immers in de file en tot overmaat van ramp bleek in Gent het Sint-Pietersstation niet aan het Sint-Pietersplein te liggen. Maar een telefoontje maakte duidelijk dat ze wel nog zouden opdagen, maar "ietske" later...

Mathieu kan ook goed serveren...
Hierdoor hadden de eerste dubbelkoppels van Wit-Wit al een "oefenmatchke" in de benen voor het echte werk kon aangevat worden. Of het nu hierdoor was, is niet duidelijk, maar in elk geval begonnen Mathieu en Erwin nu wel eens scherp aan hun dubbel. De eerste set leek vlot binnen gehaald te worden, maar op het einde verloren ze toch weer even de concentratie. De set werd toch nog gewonnen en ook de tweede ging zonder veel problemen naar Wit-Wit. Ondertussen waar Dimi en Duch bezig aan een spannende driesetter. De eerste set ging verloren, maar in de tweede konden beide spelers elkaar steeds beter te vinden. Ook de derde set ging goed van start en Wit-Wit stond heel de tijd aan de leiding. Bij 17 - 17 kantelde de wedstrijd echter en enkele punten later stond het 1 - 1 in plaats van 2 - 0. De spelers lieten het evenwel niet aan hun hart komen. Mathieu en Erwin speelden hun tweede wedstrijd samen en leken na lang achtervolgen alsnog de eerste set te winnen. Jammer genoeg kon een setpunt niet afgewerkt worden en ging de set met 21 - 23 naar De Mintons. In de tweede set ging het vlotter en werd het aantal directe fouten beperkt. Erwin was wel nog steeds niet erg tevreden over zijn niveau en het was dan ook vooral Mathieu die smashend en (sterk!) serverend (waar gaan we dat schrijven?!) het laken naar zich toe trok. Winst in drie sets en Wit-Wit 3 - 1 voor na de dubbels. Dimi en Pieter hadden ondertussen immers ook de laatste dubbel vlot gewonnen. Het moet gezegd, beide zijn aan een sterke serie dubbels bezig.

4 op een rij...
Het was lang geleden dat Heren 2 nog eens op voorsprong stond na de dubbels en iedereen zag winst al binnen handbereik. Zeker omdat bijna alle enkels tegen een lager klassement gespeeld werden. Enkel Duch had ook een B1 tegenover zich. De eerste set was dan ook spannend (22 - 20) maar in de tweede kon hij vlotter afstand nemen (21-15). Heel wat minder spannend was het bij Mathieu. Die nam gemakkelijk de maat van zijn tegenstander en gunde hem in geen enkele set de dubbele cijfers. Dimi had het wel heel wat lastiger en moest tot het uiterste gaan (22 - 20) om de eerste set te winnen tegen een jonge C1. Gelukkig is Dimi tegenwoordig "een muur" om tegen te spelen en fysiek was het beste er in de tweede set dan ook van af bij de tegenstander (21-10). Ook Pieter moest nog zwaar aan de bak om zijn wedstrijd binnen te halen. De eerste set werd gewonnen, maar in de tweede set gooide een pijnlijke enkel roet in het eten. Pieter beet op z'n tanden en won toch nog de wedstrijd in drie sets.

Hiermee boekte Heren 2 een mooie 7 - 1 overwinning. De twee punten waren meer dan welkom , want hierdoor "staat Heren 2 weer onder de mensen" zoals kapitein Erwin het formuleerde. Den apès was kort maar krachtig en het was fijn om te zien dat bij jonge gasten een broodje er steeds vlot in gaat ;-)