10 oktober 2011

Stress kost Heren 2 dure punten...

Voor de derde wedstrijd mocht Heren 2 op bezoek bij Latem. Omdat Glenn nog steeds gekwetst is en op competitie gaan in het Gentse (en dat op de eerste donderdagavond van het academiejaar) nogal "gevaarlijk" is, werd Mathieu VDA nog eventje thuis gelaten en trok Heren 2 met 4 spelers richting Latem. Eigenlijk was het met 3 (Dimi, Mathieu en Pieter) want Erwin werd in Gent (na de les) opgepikt. Netjes op tijd kwam de ploeg aan in de sporthal waar de ploegopstelling erg vlot ging : vaste dubbels en de enkels op sterkte. Bij de tegenstanders ging het niet zo vlot want zij overlegden toch wel een dikke 10 minuten over de dubbels. Zo veel "democratie" is voor kapitein Erwin niet weggelegd ;-)

Die dubbels zelf begonnen voor Wit-Wit niet schitterend. Mathieu en Erwin verloren in twee sets. Ze begonnen in elke set veel te slap waardoor na 10 punten de set eigenlijk al verloren was. Het ontlokte bij Erwin de reactie dat "Als we niet beter spelen, zijn we geen eerste provinciale waard". Ook Dimi en Pieter konden te weinig weerstand bieden en verloren in twee sets. Gelukkig begon de keuze voor vaste dubbels te renderen want in de volgende wedstrijden waren de Wit-Wit-duo's beter in form. Mathieu en Erwin speelden heel wat geconcentreerder (met minder fouten) en wonnen in twee sets. Dimi en Pieter maakten er een driesetter van maar konden ook winnen. Tussenstand : 2 - 2. Niet super, maar het opende wel perspectieven op een puntje.

Mathieu begon goed aan z'n enkel en kon de eerste set winnen. Jammer genoeg ging de tweede verloren en een derde spannende set moest de beslissing brengen. Die ging echter met 22 - 20 naar de tegenstander. Jammer! Dimi had in z'n enkel dan misschien wel een "goed gevoel" maar kon nooit aanspraak maken op de overwinning. Gelukkig wist Pieter het tij te keren en won hij voor de tweede keer in twee weken (vorige ontmoeting met Heren 3) van z'n tegenstander. Hiermee stond het 4 - 3 en lag alle hoop voor een drawke bij kapitein Erwin. Maar toen dook bij Erwin een oud zeer op : "stress". De eerste set won hij nog met nipte cijfers (22 - 20) maar in de tweede set werd een kleine voorsprong op het eind weggegeven. Alle andere wedstrijden waren ondertussen afgelopen en alle ogen waren gericht op de derde set die nochtans uitstekend begon voor Erwin : hij draaide aan 11 - 4. Maar dan sloeg het beestje genadeloos toe. Erwin durfde geen initiatief meer nemen en zijn (nog meer ervaren) tegenstander hield de pluimen netjes binnen. Erwin ging ten onder en zat minutenlang neergeslagen tegen de muur te zuchten "of hij daarvoor al 20 jaar moest spelen".

De persoonlijke nederlaag op zich was geen drama, maar wel het puntenverlies van de ploeg. De eindstand was nu 5 - 3 terwijl Heren 2 hier zeker een puntje verdiend had. Zelfs enkele pintjes nadien en een pak friet aan de "Overpoort" konden Erwin niet troosten. Of was het eerder het feit dat hij niet welkom was op het kot van Lieselot? ;-) Ondertussen bengelt Heren 2 met 1 op 6 wel helemaal onderaan het klassement. Daar waar het zeker al 3 op 6 verdiend had (3 matchpunten tegen Pluimplukkers niet benut en hier een drawke laten liggen). Tja, het ene seizoen lukt blijkbaar alles, het andere seizoen is het "net niet". Het is ondertussen duidelijk aan welk soort seizoen Heren 2, Mix 2 en Mix 1 dit seizoen bezig zijn...

Geen opmerkingen: