23 december 2011

Het doek valt voor Mix 2

Na de degradatie van Mix 1 uit tweede Liga (waar we jammer genoeg geen verslagjes meer van krijgen sinds het wat minder gaat) was het nu de beurt aan Mix 2 om de degradatie uit derde Liga nog te proberen ontlopen. Ze hadden hiervoor nog één wedstrijd : thuis tegen titelkandidaat Oostrozebeke. Op papier dus een heel belangrijke match. Bij winst voor Wit-Wit was de ploeg gered en mocht Oostrozebeke de titel vergeten, bij winst voor de bezoekers waren zij kampioen en mocht Wit-Wit terug naar de provinciale reeksen. Bij een drawke was niemand gebaat want dan degradeerde Wit-Wit en was Oostrozebeke de titel kwijt. De bezoekers kwamen met een voltallige ploeg (8 spelers!) afgezakt en een aantal supporters. Veel spanning was er echter niet te beleven want Oostrozebeke trok snel (en verdiend) het laken naar zich toe.

Wit-Wit G2 - Oostrozebeke G1 : 1 - 7
Oostrozebeke schoot fel uit de startblokken en stond al snel 0 - 2 voor. Julie en Sophie verloren vrij kansloos de dames dubbel en ook Erwin en Mathieu konden enkel in de eerste set wat weerwerk bieden. Een zwakke prestatie van beide koppels die de ambitie van de ploeg om in Liga te blijven niet kon hard maken. Ook in de enkels ging het snel vooruit. Niet alleen omdat deze alle vier tegelijk gespeeld werden, maar ook omdat zowel Sophie als Hélène in twee korte sets verloren. Zo stond het meteen al 0 - 4. De heren boden wat meer weerstand... Mathieu verloor de eerste set maar herpakte zich mooi in set twee en drie en redde zo de eer voor Wit-Wit. De titel voor Oostrozebeke werd nog even uitgesteld. Zeker omdat Ben een goeie wedstrijd aan het spelen was en zijn tegenstander tot een zware driesetter wist te dwingen. Die derde set ging echter verloren en daarmee was de titel binnen voor Oostrozebeke! De mix-wedstrijden hadden geen belang meer, maar ook daarin bewees Oostrozebeke dat ze terecht kampioen waren. Julie en Ben boden aardig weerstand maar moesten (na verlengingen) toch set één laten gaan en ook set twee ging verloren. Mathieu en Hélène speelden hun zoveelste driesetter van het seizoen en weer viel de ontknoping pas in de verlengingen van de derde set. Uiteindelijk verloren ze die met 24 - 26 en zo stonden de zware 1 - 7 cijfers op het bord.

De (nog jonge) ploeg van Oostrozebeke mag zich hierdoor opmaken voor de strijd in tweede Liga terwijl Wit-Wit het weer mag proberen in eerste provinciale. Bij Oostrozebeke vloeide de schuimwijn, maar bij Wit-Wit geen traantjes ;-) De degradatie dreigde immers al gans het seizoen en een eerlijke analyse leert dat deze ploeg misschien meer baat heeft bij "de top" in eerste provinciale dan de "kelder" in derde Liga. De "goesting" en het spelplezier zal er (hopelijk) bij sommigen misschien op vooruit gaan...

Geen opmerkingen: