07 december 2011

Heren 3 behaalt (stunt)zege tegen leider

Maandag stond voor Heren 3 de laatste match van de heenronde op het programma. Na de forfaitnederlaag van de dag ervoor tegen 4Ghent moest er eigenlijk gewonnen worden. Dat gebeurde gelukkig ook, al was de tegenstander wel de (voorlopige) leider.

Wit-Wit H3 - Gentse H2 : 6 - 2
Mede door de vele blessures en andere verplichtingen (examens) was het toch weer harken om aan genoeg spelers te geraken. Uiteindelijk speelden Erwin, Fred, Moerie, Seppe en ploegkapitein ad interim Glenn. Erwin en Glenn speelden de eerste dubbel en het spelniveau in de eerste set kon maar met één woord omschreven worden: dramatisch. De eerste set ging dan ook verloren. In de tweede set ging het iets beter en die wonnen ze dan ook. In de derde set konden ze een kleine voorsprong nemen en hun tegenstanders konden die niet meer wegwerken. Zo wonnen Erwin en Glenn dan toch hun dubbel. Ondertussen hadden Fred en Seppe de vierde dubbel in drie sets verloren maar dat lag meer aan hen dan aan hun tegenstanders. De tweede dubbel werd in (alweer) drie sets gewonnen door Moerie en Glenn, maar ook zij hadden het lastig. Ook de derde dubbel, gespeeld door Moerie en Seppe, werd in drie sets beslecht. Jammer genoeg ging deze verloren en was de stand na de dubbels dus 2 - 2.
Fred begon als eerste aan zijn enkel. In de eerste set stond hij bijna de hele tijd op achterstand maar kon die uiteindelijk toch nog naar zich toetrekken. In de tweede set leek de vermoeidheid toe te slaan en deze ging verloren. De derde set werd een echte thriller waarbij beide spelers elkaar geen duimbreed toegaven. Fred stond wel 18 - 12 voor, maar z'n tegenstander keerde terug tot 20 - 20. Uiteindelijk won Fred (na zeker 5 matchpunten niet benut te hebben) met 30 - 28!!! Erwin, die de eerste enkel speelde had in de eerste set nog last met zijn tegenstander maar in de tweede set gunde hij zijn tegenstander zelf de dubbele punten niet meer. Seppe, die zijn eerste competitiematchen speelde na zijn comeback kreeg een C1 tegenover zich. Hij speelde meer dan degelijk en won dan ook in twee sets en zo was de winst voor Heren 3 binnen. Glenn mocht als laatste aan zijn enkel beginnen en na een ware uitputtingsslag kon hij de match in drie sets winnen.

De wedstrijd eindigde dus op een verdiende 6-2 overwinning voor Heren 3 maar het had er evengoed helemaal anders kunnen uitzien aangezien er zes matchen in drie sets beslist werden. Met deze overwinning pakt Heren 3 twee belangrijke puntjes in de strijd om het behoud. De ploeg staat nog steeds voorlaatste, maar met een voltallige ploeg moet het in de terugronde zeker mogelijk zijn om het behoud te verzekeren.

2 opmerkingen:

Jochim zei

Schoon verslag.
En nen gemeende 'dank je wel' aan de invallers en ploegkapitein Glenn!

Joris zei

Leuk da Seppe de roots terug gevonden heeft.