31 januari 2012

3 -5 is 5 - 3 niet (en omgekeerd)

Drukke dag gisteren in de sporthal waar zowel Heren 1 mocht spelen tegen het onbekende Tielt als Heren 3 tegen de "ouwe getrouwen" van Beveren. Het werd, zoals de titel al deed vermoeden twee maal spannend, maar met wisselend succes.

Wit-Wit H1 - Tielt H1 : 5 - 3
Kapitein Duch kreeg te horen dat Erwin nog met koorts geveld was en koos in de dubbels dan maar voor twee vaste koppels : Arno met Djé en Duch met Ben. En het rendeerde. Arno en Djé lijken stilaan hun form terug te vinden en wonnen twee dubbels. Ook Ben en Duch deden hun duit in het zakje en wonnen er ééntje. De andere ging in drie sets verloren. Arno zorgde in zijn enkelwedstrijd meteen voor een drawke door zijn match te winnen. Djé kon de overwinning binnenhalen maar dat lukte niet. In een felbevochten driesetter ging hij nipt onderuit. Toch was het deugddoend om hem, na een blessureperiode, weer te zien enkelen. Nog twee kansen om de overwinning te grijpen. In de vierde enkel nam Dimi de plaats in van Erwin. De tegenstander kon de muur van Dimi niet slopen en zo stond de verlossende 5 - 2 op het bord. Ondertussen was ook Duch nog steeds aan het enkelen. Het werd voor Duch de derde driesetter van de dag. Jammer genoeg kon hij die niet winnend afsluiten. Een beetje te veel "goesting" om te winnen en te weinig rust in de rally's braken hem zuur op. Niemand die er om maalde want de 5 - 3 overwinning was binnen. En dat werd tijd! Het was zowat de eerste overwinning sinds twee jaar! (De enige winst van vorig jaar tegen Gent toen beide ploegen al zeker waren van degradatie niet meegerekend.) Hopelijk is hiermee de positieve spiraal ingezet!

Wit-Wit H3 - Beveren H1 : 3 - 5
Minder goed verging het Heren 3. Zij stonden voor een belangrijke wedstrijd tegen rechtstreeks concurrent Beveren. Kapitein Jochim had de keuze uit zes spelers (Fred, Nicoals, Pieter, Jochim, Glenn en "kleine" Mathieu) en had bijzonder lang zijn hoofd gebroken over de dubbelopstelling. Jammer genoeg werd het net niet. De kansen waren er zeker maar uiteindelijk stond het toch 0 - 4 in het voordeel van "de ervaring van Beveren". Even leek een drawke er nog in te zitten. Zowel Jochim, Mathieu als Glenn wonnen immers hun enkel en ook Pieter sleepte een derde set uit de brand. Jammer genoeg ging die verloren en waren de overwinning en de twee punten voor Beveren. Het wordt nog een lange weg voor Heren 3 in de race om het behoud.

Geen opmerkingen: