05 februari 2012

BK : Flore in halve finale!

Op de Belgische Kampioenschappen heeft Flore, de kersverse sportlaureaat van Ronse, voor een knappe prestatie gezorgd. Na enkele mooie wedstrijden (waaronder een overwinning tegen het tweede reekshoofd) bereikte ze de halve finale. Na de onverwachte zilveren medaille van vorig jaar, was het uitkijken of Flore ook dit jaar kon bevestigen. Met deze halve finale is dat alleszins het geval. In deze halve finale neemt ze het op tegen Nining Kustyaningsih (die dit seizoen nog geen wedstrijd verloor.) Twee weekjes geleden stonden ze in Brugge al eens tegenover elkaar, maar toen moest Flore met ademhalingsproblemen opgeven (nadat ze nochtans de eerste set gewonnen had). Het belooft spannend te worden!Met deze prestatie heeft Flore definitief haar plaatsje veroverd in de top 5 van het Belgische vrouwenbadminton. In een recent kranteninterview liet ze al haar ambities voor de volgende Olympische Spelen (binnen 4 of 8 jaar) uitschijnen. We beginnen er meer en meer in te geloven ;-)

Kwartfinales in dubbel, ook voor Arno!
Flore was ook nog actief in het dubbel. Met haar vaste partner Ine strandde ze daarin in de kwartfinale. Na een spannende driesetter (waarvan ze de eerste set gemakkelijk wonnen) verloren ze tegen het derde reekshoofd.

Even knap was echter de prestatie van Arno. Samen met Raphaƫl Van Wel bereikte hij na een spannende eerste ronde en een knappe tweede wedstrijd ook de kwartfinales. Daarin waren Matijs en Freek (eerste reekshoofd en beroeps-badmintonners) logischerwijs de sterkste. Het werd echter een leuk weerzien tussen vier kerels die tijdens de jeugdreeksen samen het mooie weer maakten ;-) Hiermee heeft Arno trouwens nog maar eens aangetoond dat hij (als B1) gerust z'n voet kan zetten naast heel wat A-spelers uit de reeks...

Geen opmerkingen: