30 april 2012

Dames 1 wint overtuigend en eindigt derde!

Vorige donderdag had Dames 1 zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen en dit tegen de sympathieke dames van 4Ghent. Sophie liet weten dat ze liefst niet meespeelde daar ze zware stagedagen had en niet te laat in bed wou liggen. La Mama werd dan maar opgetrommeld om niet 1’tje maar de 3 volle wedstrijden te spelen. Andere speelster van dienst: Lieselot, Hélène en Julie.

Wit-Wit D1 - 4Ghent D1 : 7 - 1
Onze dames toonden zich deze keer sterk in de dubbels. Hélène – Lieselot en Julie – Ilse beten de spits af met dubbel 1 en 3. Bij Ilse en Julie ging het  vlotjes ondanks de storende mannelijke factor op de achterlijn die constant riep: "volgen…", "volgen…" Enfin, er werd eventjes naar de storende factor geluisterd op het einde van set 2 en het eerste punt was binnen voor Wit-Wit. Hélène en Lieselot speelden een superspannende 2e set die gelukkig met 25-23 werd gewonnen. Lieselot en Julie speelden nog eens samen dit seizoen en het lukte aardig. Punt 3 was binnen. Ilse en Hélène speelden een spannende 3-setter. Beide duo’s waren aan mekaar gewaagd en de punten gingen steeds gelijk op. Onze dames mochten in set 3 wisselen op 11-7 maar 4Ghent kwam terug naar 14-11! Geen paniek bij onze dames: "huppelende Ilse" en "afwachtende Hélène" trokken het aan het langste einde en mochten de 4-0 op het scorebord noteren. Er kon al rustiger aan de enkels begonnen worden. Wit-Wit stond immers op papier sterker. Lieselot had wat moeite om de overmacht te halen op haar B2-tegenstandster, maar op cruciale momenten hield ze het hoofd koel en kon ze de winst binnenhalen. De speelster van 4Ghent stapte gezwind naar de kleedkamers om af te koelen na een heus roepfestijn… Misschien een aanwinst voor Wit-Wit? ;-) Julie speelde een 2-setter ook tegen een B2 en won. Hélène kreeg de eerste enkel voorgeschoteld maar kon gemakkelijk winnen. La Mama had na haar twee sterke dubbels een beetje last in de benen, en dat werd ze gewaar in de 4e enkel. Sterk gespeeld maar de winst ging naar 4Ghent die zo toch (verdiend) de eer kon redden.

Kapitein Julie was fier op haar ploegske: 7-1! Het beste resultaat van het seizoen en een mooie derde plaats in de eindrangschikking.. Door deze overwinning kwam de ploeg zelfs even op de tweede plaats in het klassement met 1 punt voorsprong op Oostrozebeke. Maar de ploeg van 4Ghent had hun laatste competitie afgelopen zondag tegen hen. Mocht 4Ghent gewonnen hebben, stonden onze dames dus zelfs op het 2e schavotje... Maar iedereen weet dat winnen tegen Oostrozebeke geen sinecure is en zij werden dan ook terecht tweedes. Met de Westhoek die stijgt en een misschien ooit te kloppen Oostrozebeke, en een nieuwe speelster bij, koesteren onze wijvetjes stiekem volgend jaar stijgingsambities ;-)

Geen opmerkingen: