17 april 2012

Gemengd 3 bijna kampioen!

Terwijl de eerste herenploeg aan het spelen was tegen Oostrozebeke ging alle aandacht echter uit naar de terreintjes er naast. En terecht! Daar was Gemengd 3 immers bezig aan de topper tegen Denderleeuw. Niets minder dan de titel in derde provinciale stond op het spel. Bij winst van Denderleeuw was deze ploeg kampioen, bij winst voor Ronse mocht Wit-Wit zo goed als zeker de titel vieren. Bij een gelijk spel maakte (derde hond) Buggenhout nog kans op de titel. Van spanning gesproken.

In de heenwedstrijd had Wit-Wit op bezoek bij Denderleeuw nog verrassend verloren. Gans de ploeg was het er echter over eens dat ze toen niet "hun beste wedstrijd" gespeeld hadden. Het kon (en moest) deze keer dus beter... Denderleeuw kwam met een indrukwekkende delegatie van 7 spelers en enkele coaches / supporters afgezakt. Voor Wit-Wit speelde de vertrouwde basisploeg. Al werd in laatste instantie Mathieu VDA opgetrommeld om de geblesseerde Pieter te vervangen.

Wit-Wit G3 - Denderleeuw G1 : 7 - 1
De eerste wedstrijden, de dubbels, waren cruciaal. In de heenronde gingen die alle 2 verloren. Ilse en Delphine kwamen nu heel wat beter voor de dag (vooral Delphine speelt tegenwoordig op een wolk) en wonnen deze keer wel. De dubbel van Dimi en Mathieu was een thriller. In een wedstrijd van bijna een uur moesten ze jammer genoeg in extremis de duimen leggen tegen de broers De Bolle (21-16, 22-24 en 21-23). Tussenstand 1 - 1. De spanning steeg!

De wedstrijd had aan beide kanten heel wat energie gekost. En dat was te merken in de enkels. Dimi leek weer op verlies af te stevenen tegen Joerie maar in een wedstrijd van "2 stervende zwanen" was het uitindelijk Dimi die over de sterkste fysiek bleek te beschikken. Sophie had ondertussen haar wedstrijd gewonnen en ook Ilse had haar revanche beet door deze keer wel (zij het weer erg nipt) te winnen van haar C2-tegenstandster. Hiermee stond het 4 - 1 en was de titel voor Denderleeuw eigenlijk al verloren. Mathieu kon in zijn enkel de overwinning aan de ploeg bezorgen. Hij had het knap lastig maar deed waar hij goed in is : enkels winnen.

Met een 5 - 1 tussenstand kon zonder stress aan de mix-wedstrijden begonnen worden. Bovendien was (begrijpelijk) de veer bij Denderleeuw een beetje gebroken. Dat deed echter niets af aan de verdienste van een (sterke) Dimi die samen met Sophie zijn derde driesetter speelde. Ondanks een gigantische blaar op zijn voet wist hij toch te winnen. En ook Delphine en Fred speelden een knappe wedstrijd die ze in twee sets wonnen.

Einduitslag 7 - 1. Een te grote nederlaag voor een zeer verdienstelijk (en sportief) Denderleeuw, maar een verdiende overwinning voor Ronse. Op 30 april kan de kroon op het werk gezet worden tegen Vlabad. Een gelijk spel of een overwinning betekenen de kampioenstitel. Dat het de dag nadien 1 mei is (en dus verlof voor iedereen) kan alleen maar een stimulans zijn om de titel te pakken!

Supporters op post !

5 opmerkingen:

Dimi zei

Klein foutje in het verslag. Pieter werd vervangen, dus heeft hij die 'thriller' ook niet gespeeld.

Erwin zei

Haha, inderdaad. Maar 't is al aangepast ;-)
Je kan ook altijd zelf nog een verslagje schrijven he ;-)

Steven zei

Proficiat wit-wit'ers, volgend weekend de concentratie niet verliezen en de titel zou moeten binnen zijn, dik verdiend na dit seizoen!

Groeten uit Lede!

David zei

En nu ook een verslagske op onze website:
http://www.bcdenderleeuw.be/comp_1112/comp_1112_1g/kampioenentitel-gaat-waarschijnlijk-naar-wit-wit-3g/

Groeten, David.

Erwin zei

@ David : Inderdaad jammer dat er maar ééntje kan stijgen. Jullie hadden zeker je plaatsje in tweede! Hopelijk kan onze ploeg het nu afmaken... ;-)