18 september 2012

Twee thuiszeges...

Laat ons beginnen met te stellen dat het helemaal de verkeerde kant opgaat met Erwin. Vorige week miste hij al (sinds lang) een wedstrijd van Heren 2 en gisteren was hij alweer niet op de afspraak met zijn vaste ploeg. Nooit gezien. Maar ook nu had hij een excuus. De kalender had er immers voor gezorgd dat zowel Mix 2 als Heren 2 op dezelfde dag thuis competitie moesten spelen. Erwin koos voor de dames. Wie kan hem dat kwalijk nemen? Gelukkig is het seizoen nog pril en heeft Wit-Wit tegenwoordig een heel arsenaal B1's in huis (samen met superinvaller Seppe) zodat de twee ploegen nog netjes gevuld raakten. En met succes. Beide ploegen boekten een belangrijke zege en missen zo de start van hun seizoen niet.

Wit-Wit G2 - 4Ghent G1 : 5 - 3
Voor Mix 2 speelde de vaste ploeg : Mathieu, Erwin, Julie, Sophie en Ruth. Ook Duch kwam na al zijn triathlon-geweld zijn eerste (serieuze) competitiematchke meepikken. Kapitein Erwin hield vast aan zijn dubbels van vorige week en dus mochten Mathieu/Erwin en Julie/Ruth de arena in. Bij Julie en Ruth sloeg de motor niet direct aan en de eerste set ging verloren. Even leek er beterschap te komen toen de tweede set vrij vlot gewonnen werd maar de derde set ging dan weer met dezelfde cijfers naar 4Ghent. Wit-Wit meteen 0 - 1 achter. Bij Erwin en Mathieu leek het aanvankelijk wel te draaien maar op een knullige manier werd een mooie voorsprong in de eerste set weggegeven. Gelukkig ging de tweede set (met een gelukje) wel naar Wit-Wit. In de derde set hadden Mathieu en Erwin het ei van columbus gevonden (flick-services) en werd de match binnen gehaald.

Ondertussen was Sophie al bezig aan haar enkel. Ze had het niet onder de markt en verloor de eerste set. De tweede ging heel wat beter en Sophie leek op weg naar setwinst. Bij 20 - 20 was er even wat discussie en twee directe fouten later was de wedstrijd voorbij. Het zorgde even voor wat frustratie en een weggetrapt waterflesje bij Sophie. Erwin (nog herstellend van een doorboorde teennagel) had nog te veel pijn na de dubbel en liet zijn enkel wijselijk over aan Mathieu. Van op de bank had de kapitein er vooraf niet zo een goed oog in maar de dames maanden hem aan wat positiever te denken... Mathieu bewees inderdaad het ongelijk van de kapitein en in twee knappe sets boekte hij een mooie overwinning. Julie gaf dan weer aan dat ook Ruth een lastige tegenspeelster had waarvan zij nog nooit had kunnen winnen. Ruth trok het zich echter niet aan en raasde door de eerste set. De tweede set duurde iets langer maar Ruth bewees dat ze momenteel wel scherp staat te spelen. Niet slecht voor een UITGELEENDE speelster!Tot slot was er nog de wedstrijd van Duch. Op papier een haalbare kaart. Toch had Duch drie sets nodig. Naar eigen zeggen wou hij er na al zijn triathlon-geweld een lange wedstrijd van maken om de overgang niet te bruusk te maken. Hm hm hm...

Enfin. Hiermee stond Wit-Wit wel 4 - 2 voor en volstond één mix voor de winst. Het was echter het dagje niet van Sophie want haar eerste set met Mathieu ging weer met 20 - 22 verloren. In de tweede set was de drive wat weg en zo kwam 4Ghent terug tot 4 - 3. De laatste dubbel met Julie en Seppe (in de plaats van Erwin) moest redding brengen. Beide sets kenden een gelijkaardig verloop. Gelijkopgaand tot 11 - 9, maar daarna duwden Seppe en Julie door om met 21 - 14 te winnen.

Hiermee was de 5 - 3 winst een feit. Een belangrijke thuiszege in een reeks waarin waarschijnlijk nog heel veel zal gelijk gespeeld worden... Het was ondertussen al 22u40 en de hoogste tijd om mee aan te schuiven aan het buffet van Heren 2. Dank u Dimi!

Wit-Wit H2 - Pluimplukkers H5 : 8 - 0
Zoals reeds aangehaald was het vooraf even schrikken toen bij het uitkomen van de kalenders bleek dat Heren 2 en Mix 2 op dezelfde dag moesten spelen. Hierdoor ontbraken Erwin en Mathieu in de ploeg. Maar Heren 2 bewees dat kapitein Dimi dit jaar over een brede kern kan beschikken.

Een beetje tegen de gewoonte in ging Heren 2 sterk van start in de dubbels. Glenn en Mathieu wonnen hun dubbel (jaja!). Weliswaar hadden ze er nog drie sets voor nodig, maar we klagen niet ;-) Ook Duch en Seppe zorgden netjes voor een puntje in hun dubbel. En dan moest Pieter nog twee keer in het strijdperk gegooid worden. Pieter toonde dat hij momenteel sterk staat te spelen en samen met Dimi (die zich als kapitein netjes opgeofferd had om maar één dubbelke te spelen) won hij vlot de derde dubbel. Ondertussen was kleine Mathieu al aan zijn enkel begonnen. Ook die ging vlot naar Wit-Wit waardoor het al 4 - 0 stond. Na zijn enkel had Mathieu nauwelijks tijd om het veld te verlaten want nu mocht hij alweer aan de bak in de laatste dubbel met Pieter. Met winst in twee sets werd de overwinning al vastgelegd : 5 - 0. De overblijvende enkels dienden alleen nog om de cijfers wat te proberen op te smukken. Zowel Dimi, Glenn als Pieter lieten er geen gras over groeien en wonnen in twee sets. Een knappe 8 - 0 overwinning en een prima start (4 op 4) was het resultaat.

Doordat de ontmoeting vrij vlot verlopen was had Heren 2 wat meer tijd om achteraf van de broodjes te genieten. En dat was nodig. Kapitein Dimi had blijkbaar op een legioen uitgehongerde soldaten gerekend en toverde zomaar eventjes 16 stokbroden en een uitgebreid gamma aan beleg op tafel. Merci! Alleen jammer dat de volgende competitie pas op 15 oktober is, zodat achteraf toch nog het een en ander moest verdeeld worden...

Geen opmerkingen: