16 oktober 2012

Heren 2 wint zonder glans...

Met de ontmoeting tussen Wit-Wit H2 en Oudegem H2 stond een treffen op het programma tussen een ploeg die niet onmiddellijk ambitie heeft (maar wel graag wint) en een zelfverklaarde titelkandidaat. Het werd een spannende ontmoeting die slechts helemaal op het einde beslist werd, maar die voor beide ploegen niet vlekkeloos van start ging. Een uur voor de "aftrap" bleek kapitein Dimi immers "op spoed" te zitten met een kras op z'n oog. Ook Glenn bleek door zijn studies ergens vast te zitten op de trein. In allerijl werd dan maar Heylie opgetrommeld om een dubbelke te spelen. De rest van de ploeg bestond uit grote en kleine Mathieu, Erwin en Duch. Bij Oudegem bleek Cedric dan weer in de loop van de namiddag "wat ziekjes" afgehaakt te hebben. Voor beide ploegen was het dan ook even puzzelen in de opstelling.

Wit-Wit H2 - Oudegem H2 : 5 - 3
Erwin en Mathieu mochten het opnemen tegen Nils en Lens. Deze wedstrijd had alle elementen om een boeiend spektakel op te leveren, maar dat was helemaal niet het geval. Een hoop fouten en slordigheden aan beide kanten maakten er een weinig aangename wedstrijd van om naar te kijken. Het waren uiteindelijk Erwin en Mathieu die aan het langste eind trokken. Ondertussen hadden Heylie en Duch een set nodig gehad om aan elkaar (en het typische badmintonspel van Bjorn) te wennen. De tweede en derde set haalden ze wel binnen. Wit-Wit plots 2 - 0 voor. Oudegem liet zich echter niet uit z'n lood slaan. Beide (linkshandige) Mathieu's konden in hun dubbel nooit een vuist maken en verloren in twee sets. Bij Duch en Erwin was het spannender. Ook hier was een set nodig om elkaar te vinden en een antwoord te formuleren op de vele pluimen die Bjorn terugbracht en de snelle tussenkomsten van Lens. Dat lukte aardig in de tweede set. De derde set werd een thriller die langzaam naar 19 - 19 kroop. Een cruciaal punt... Iedereen die Bjorn een beetje kent weet dat dit dan zijn moment is. Hij lepelde een onmogelijke pluim nog tegen de netrand en kreunde die er nog over ook. Matchpunt voor Oudegem dat ze netjes binnen haalden. Hiermee stond de stand op 2 - 2.

Ook de enkelwedstrijden gingen gelijk op. Mathieu DK kreeg geen voet aan de grond tegen Nils en frustreerde zich te vaak in het feit dat hij de pluimen niet kon binnenhouden. Erwin had (vooral in de eerste set) dan weer weinig moeite met zijn tegenstander die blijkbaar andere dingen aan z'n hoofd had. De laatste twee enkelwedstrijden zouden beslissen. Daarin nam Oudegem de beste start. (Kleine) Mathieu vond geen antwoord op het spel van Bjorn en ook Duch vocht met z'n eigen service en de fliks van Lens. In de tweede set van elke wedstrijd kantelde het spelbeeld. Mathieu won vlot en ook Duch kon zijn spel doordrukken. Een derde set in beide wedstrijden... Duch kon een kleine voorsprong steeds handhaven en zorgde alvast voor een drawke. Bij Mathieu en Bjorn ging ondertussen de intensiteit omhoog. Mathieu moest een kloof van 4 punten wegwerken, waarna het naar 20 - 20 ging. Jammer was dat Mathieu zich daarbij (emotioneel) niet helemaal kon beheersen en verbaal even uit de bocht ging. Op dat vlak is nog wat "training" nodig. Jammer, want hiermee eindigde een uiterst spannende wedstrijd (en de ontmoeting) een beetje op een valse noot. Het was immers Mathieu die uiteindelijk met 22 - 20 de overwinning naar zich toe trok en zo Heren 2 een nipte 5 - 3 overwinning bezorgde. Gelukkig kon nadien bij de broodjes nog één en ander bijgepraat worden.

Met deze overwinning heeft Heren 2 zijn start niet gemist en kan nu zonder druk toegeleefd worden naar de volgende wedstrijden tegen o.a. leider Lokerse. Met een "slechtziende" kapitein, een speler wiens (vrouws) water bijna aan het breken is en een spoorloze student valt het wel nog af te wachten met welke ploeg Wit-Wit daar op het parket zal verschijnen.