24 november 2012

Geen maximum na eerste ronde voor Heren 5

Het minste dat we kunnen zeggen is dat de voorbije competitiematch van Heren 5 niet echt goed geplaatst was op de kalender. Een dag na de wedstrijd van de 4e ploeg, één dag voor de Yonex Cup in Ieper en ook één voor ons eigen toernooi. Ik had bij mijn opstelling  een beetje rekening gehouden met de nodige rust van onze spelers. Het werd dus gekozen om niemand vier dagen na mekaar te laten spelen. ijf spelers (Kevin, Sven, Renaat, David en Quentin) gingen uiteindelijk mee naar de verre verplaatsing in Ertvelde. Wij treden dus voor de 1ste keer aan zonder Nathan en Quentin werd   een beetje gespaard en alleen opgesteld voor de dubbels. De bedoeling was om hem zo vlug mogelijk naar huis te brengen (dankzij zijn mama) om ’s anderdaags vroeg naar Ieper te kunnen vertrekken. Gatien was nog steeds gekwetst. In geval van overwinning konden wij Hoge Wal, tweede in de rangschikking, op vier punten achterstand zetten en dat zou een grote stap naar de titel betekenen.

Hoge Wal H1 - Wit-Wit H5 : 5 - 3
Onze tegenstander had zijn standaard  ploeg opgesteld maar had een tactische wissel gedaan door hun 1ste speler te verwisselen met de tweede, rekening houdend dat Nathan mee zou gaan. Bij de opwarming had David de snaren van zijn racket doorgeslagen. Hij nam dan de reserveracket van Quentin om de debatten te openen. Met veel te weinig training en met Kevin als partner gingen ze echt de boot in en verloren in twee droge sets 11-21 en 13-21 (0-1).  Ondertussen waren Renaat en Sven goed begonnen aan hun dubbel. Maar toch liep het daar op het einde van de twee sets niet echt lekker. Ze verloren de match met 19-21 en 19-21 (0-2) . Dit was voor de kapitein één onverwacht en zeker een onbegrijpelijk verlies. Voor de 3de match moesten Kevin en Quentin  tegen Vandersteen en Delbar spelen, een ongeslaagd koppel in de competitie. Een zeer betwiste wedstrijd waar onze Wit-Witters de kans lieten liggen om deze wedstrijd te winnen. Quentin deed een paar mooie duiken maar maakte ook een paar domme fouten, Kevin speelde niet op het zelfde niveau dan vorige week en ze verloren uiteindelijk met 16-21 in de derde set (0-3). De 4de match was een enkel, David moest optreden tegen Maxime Fernandez (D). Hij liep de volledige match achter de feiten en kon op geen enkel moment de tegenstander bedreigen. Het werd 13-17 en 17-21 (0-4). Ongelooflijk ! Wij hadden midden deze confrontatie bijna evenveel match verloren dan op ons vijf vorige wedstrijden samen. Wie optimistisch was, kon alleen nog op een gelijkspel hopen.

De tweede deel begon toch wat beter, eindelijk! Quentin en Sven waren goed in de match en won hun 1ste set met 21-17. De tweede begon ook goed en met een voorsprong van een paar punten dachten wij en zij aan een eerste gemakkelijk overwinning. Te veel zelf vertrouwen! De match werd uiteindelijk nog een drie-setter die moeizaam gewonnen werd door onze duo (1-4). Renaat had geen gemakkelijk enkel in het vooruitzicht, hij moest optreden tegen de beste enkel speler van Hoge Wal (geplaatst op de tweede plaats voor deze wedstrijd). Hij deed het uitstekend en ondanks een moeilijke start kon hij toch de eerste set winnen met 21-18. Hij werd nog beter in de tweede en won die met ruim verschil. Het stond 2-4. Op dat ogenblik hoopte niemand nog op een gelijkspel. Iedereen besefte dat wij bezig waren aan onze slechtste wedstrijd van het seizoen.Sven besliste om toch door te gaan en zijn moedige tegenstander had geen verhaal tegen zijn  techniek. Eerste set binnen met 21-15. Naast hem  kwam  Kevin veel te kort tegen Jeroen Debar, te veel fouten! Het werd 12-21 en de kans op deze match te doen keren was quasi nihil. De 2e set tussen Sven en zijn tegenstander was heel close. Beide spelers konden geen afstand nemen van de andere, maar na verlengingen won Sven de tweede set met 23 -25 en dus zijn wedstrijd (3-4). Een vechtende en geconcentreerde Kevin kwam ook verbazend terug in de wedstrijd. Hij speelde beter en nam de tweede set voor zijn rekening met 21-16. De gezichten bij de mannen van Ertvelde begonnen serieus bleek te worden! Stunt of geen stunt? Geen dus, want Kevin  had last van rugpijn en kon zijn tweede set niet herhalen en verloor met 14-21 (3-5). Dju toch!

Conclusie : wij speelden een zeer middelmatige wedstrijd, niet goed  genoeg dus om deze toch niet zo sterk “Hoge Wal” te kloppen. Het kampioenschap werd hiermee terug nieuw leven in geblazen al had ik het liever anders gezien! De terugronde herstart in januari 2013. Het wordt spannend. Wij hebben nu evenveel punt als Hoge Wal en één punt voorsprong op Denderleeuw. De vier andere ploegen doen niet meer mee voor de titel.