12 november 2012

Sterke prestatie van jonge garde!

De vijfde ploeg haalde donderdag de vijfde overwinning op rij binnen. Hiermee staan ze aan de leiding in vijfde provinciale. De concurrentie blijft echter in hun spoor. Een uitgebreid verslag van kapitein Jean-Marc.

Wit-Wit H5 - Shuttle Stars H1 : 6 - 2
Donderdag ontvingen wij de "Shuttle Stars", een ploeg uit Wachtebeke. Nog geen overwinning maar
drie maal nipt verloren met 3-5. Niet te nonchalant spelen was zeker de boodschap. Onze eerste verrassing kwam bij de uitwisseling  van de ploegopstelling, ik las een B2-speler, 2 C2 en 1D terwijl ze in principe spelen met 2 C2 en 2 D. Geen paniek, geen B2 bij ons maar wel 5 jonge gemotiveerde leeuwen in huis. Wij hebben de gewoonte om onze ploeg altijd licht te wijzigen en voor deze ontmoeting was het niet anders. Wij verwelkomden de entree van Sven  en wat voor één! Rond 20u25, zak op de rug, kwam hij op zijn gemak de zaal binnen (graag op tijd zijn volgende keer!). De wedstrijd mocht eindelijk beginnen.

Meteen mochten Nathan en Quentin dubbelen tegen Patrick Sey, die fameuse B2 die toch een vijftigtal lentes telde en een gekend figuur was bij ons bestuur (ja, ze zijn ook niet meer zo jong!).
Zijn partner was Peter Van Mol, ook een ervaren C2- speler. Onze jongens probeerde de tegenstanders het lastig te maken door veel shuttles naar de "zwakste" speler te richten. Maar voldoende is het niet geweest, de heel nauwkeurige opslagen en geplaatste pluimen van Sey gaven de doorslag. Ze verloren alleen maar het contact op het einde van de sets en het werd 16-21 en 18-21. Ondertussen hadden Renaat en Sven (met een heel korte opwarming) niet te veel moeite met hun  tegenstanders. Ze speelde zeer secure en met veel vertrouwen. Ze brachten dus met 2 keer 21-15 de stand gelijk. Voor de derde match stonden Nathan en Kevin (een onuitgegeven koppel) voor een moeilijke opdracht. Ze moesten optreden tegen de twee beste tegenstanders namelijk Patrick Sey en Kim Peeters. Alleen een paar aarzelingen door gebrek aan automatismen en een paar foutjes brachten ons duo in het verlies. Het werd 19-21 en 14-21. Kevin revancheerde zich met Quentin in de vierde dubbel. Ze deden tegen een gemakkelijker koppel wat ze moesten doen, winnen dus. Het werd een bizarre wedstrijd want na een vlotte overwinning in de eerste set (21-9) en een goed begin in de tweede ging het plots verkeerd. Een hoop punten gemakkelijk  aan de tegenstanders gegeven en zo  kwamen ze  terug in de match en wonnen de tweede set met 18-21. De tegenstanders begonnen echt te geloven in hun kansen maar gelukkig viel na een moeizaam derde set de overwinning met 21-15  toch in ons kamp. Tussenstand 2 - 2 na de dubbels.

Met de klok al over 22 uur, werd beslist om de vier enkels tegelijk te spelen. Enkelen is ons wapen maar nu met de aanwezigheid van Sey, Kim Peeters en nog twee andere valabele spelers was het nu toch spannender dan de vorige wedstrijden. Ook de 2-2 op het scorebord was geen comfortabele  situatie. Ik zag vier fel betwiste wedstrijden naast elkaar. Het  niveau was meer dan behoorlijk, soms een echt spektakelstuk ! Misschien zat alleen Renaat een beetje onder het niveau maar ik weet  dat hij er altijd 100% voor gaat en daarmee was ik er gerust in, het komt wel goed... Onze luxe D-speler Sven (wanneer komt die C2?) eindigde als eerste zijn wedstrijd. Hij beheerste zijn tegenstander van het begin tot het einde en  kwam met de glimlach melden dat hij in twee sets gewonnen had met 21-15, 21-12. Dat punt had ik wel verwacht en gehoopt (3-2). Ondertussen was Nathan al een tijdje bezig met zijn moeilijke enkelspel. Hij speelde redelijk rustig maar voornamelijk heel snel, om te proberen Patrick Sey uit balans te brengen. Het lukte hem ook om de match in twee sets te winnen en bewijst bij deze dat hij niet toevallig C1 is geworden. Het meeste onverwachte punt was binnen en het  gelijkspel was daarmee al verzekerd. Quentin en Renaat vonden dat het te vroeg was om deze ontmoeting te eindigen. Ze kozen om er een driesetter van te maken. Renaat vond de nodige oplossing en frisheid om zijn tegenstander te verslaan. Het werd 21-12 in de derde set en de overwinning was een feit. Quentin sloot de enkels af met de meest  spectaculaire wedstrijd. Redelijk hoog niveau was dit en ook heel spannend. Kim Peeters en hijzelf gingen tot het uiterste en na vele lange rally's viel de beslissing nog eens in ons voordeel. Het werd 22-20 in de derde set na een geredde matchpunt aan 19-20. Eindstand : 6-2.

Een  mooie avond was dit met hoogstaande prestaties van de hele groep. 5 overwinningen op 5 dus maar volgende week spelen wij tegen Hoge Wal in Ertvelde en dat zou in principe de moeilijkste confrontatie moeten zijn van de 1ste ronde. Ze speelden ook vijf wedstrijden en behaalde 3 overwinningen en 2 draws. Een top-match dus!  Hoe is het geweest, dat leest je in mijn volgende verslag.

Kapitein Jean-Marc


3 opmerkingen:

La Mama zei

WAW! Dikke proficiat aan alle spelers! Heb dit zelf ook grotendeels gezien en het was inderdaad echt de moeite :-)!

Kevin zei

Merci J-M om mij (als 30er) bij het team van de jonge leeuwen op te nemen! :-)
Echt waar, chapeau voor die jonge gasten, heel sportief en steeds alles geven!

Joris zei

@Kevin stel je voor dat ze er nu nog een 50-tiger zouden bij pakken