19 november 2012

Sterke prestaties Wit-Wit op eigen tornooi

13de toernooi Wit-Wit: het zit er weer op!

Na een druk weekend kunnen we terugkijken op een alweer geslaagd toernooi! Zaterdag begon beetje woelig door wegenwerken in De Pinte (45 min vertraging voor heel wat deelnemers) waardoor er wat met wedstrijden moest geschoven worden. Zondagochtend kregen we dan weer de raarste excuses voor afwezigheden te horen: “Ik heb last van een ochtendhumeur”. “Ik moet binnen kwartiertje spelen, maar moet nog vertrekken vanuit Dendermonde; mijn wekker niet gehoord”. “Ik moet verder doen met mijn verbouwingen.”… Maar door een goede planning van Erwin kon het zonder al te veel moeite in goede banen geleid worden. Naar goede gewoonte werden er discussies gehouden op het plein waar familie M. zich bevond; de "kakt in uw stoves" waren aanwezig evenals de talrijke Wallons (het een heeft met het ander niets te maken); de flauwe moppen aan de wedstrijdtafel waren van een niveau nihil; de nodige helpers waren op post en de nodige afwezigen bij het opruimen ook.

Een heleboel Wit-Witters deden mee; hieronder een ‘klein’ overzichtje van de prestaties. Wat opviel was dat bijna elke heren enkel-discipline naar Wit-Wit ging. Sterk!

B1: Arno verdedigt titel – Mix 1-duo wint!
Het mag gezegd zijn, het was een zware tableau in de heren B1. Duch, Glenn en uitleen-Pieter waren de enige heren die een eerste rond hadden, maar ze konden deze niet overleven. Duch kwam uit tegen Jurgen Voet – provinciaal kampioen in de B1 – speelde een sterke 2-setter waar een 3de set niet onverdiend zou geweest zijn. Pieter maakte weinig kans tegen Kevin Recollecte en ging rap onderuit in 2 sets. Grootste verlies is te noteren bij Glenn die het opnam tegen Ward Van Boven (zoon van onze vriendelijke nieuwe scheidsrechter) die uiteindelijk de finale speelde tegen Arno. Een score van 3 en 5 is niet om over naar huis te schrijven. De ontgoocheling was dan ook groot bij Glenn. Dimi gaf na een voorsprong van 15-10 de tweede set uit handen en verloor hierdoor zijn wedstrijd; het blijkt een traditie te worden voor Dimi. Erwin ging onbegrijpelijk onderuit tegen het eerste reekshoofd Mickaël Van Aelst na een 11-2 voorsprong in de derde set (dat verdomde plein nummer 10 toch!). Kleine Mathieu won van Stijn Eloot maar moest tegen dezelfde Mickaël zijn meerdere erkennen. Arno als 3de reekshoofd speelde hem er uiteindelijk uit en kwam zo uit tegen Ward Van Boven in de finale. De 2de razendspannende set kon Arno toch naar zich toetrekken en net zoals vorig jaar is hij winnaar van het toernooi. Chapeau!

Bij de dames ging het net iets moeilijker. Alle poules waren aan mekaar gewaagd en daar was ook het niveau niet te onderschatten. Sophie haalde alles uit de kast maar kon geen wedstrijd naar zich toetrekken. Uitleen-Ruth die in zelfde poule zat als Sophie kon ook geen potten breken en won enkel van ons Sophietje. Julie won haar eerste wedstrijd tegen Kim Archambeau. Ze haalde hier alles wat ze in haar had waardoor er geen fut meer was om tegen Hélène ook maar iets te doen. Lieselot won volgens een bepaalde bron ‘too easy’ van haar eerste tegenstanders, maar kwam dan uit tegen Lisa Demeyere – op voorhand geweten, geen gemakkelijke! – en verloor. Hier ook alweer ontgoocheling. Lisa blesseerde zich echter in de wedstrijd tegen Hélène die zich zo plaatste voor de finale tegen Julie Cannuyer haar zwarte schaap op toernooien. Hélène speelde sterk maar verloor nipt (22-20 – 21-19).

In het dubbel waren het enkel Arno en Seppe die goed scoorden al gingen ze wel jammer onderuit in de halve finale tegen Eric Van Erpe en Ludovic Lecompte met 21-19 in de 3de set. Bij Duch en Dimi draaide het niet zoals het hoorde, Djé speelde met Bert Melkebeke en het was duidelijk dat ze elkaar niet gewoon waren tot groot jolijt van Erwin die zo toch een wedstrijd won samen met Pieter. Kleine Mathieu en Glenn raakten niet verder maar wonnen toch verrassend tegen Iwan Dessers en Lens Meyvaert!

In het dames dubbel wonnen Sophie en Ruth slechts 1 wedstrijd, Ilse en Julie wonnen slechts 1 set (waar ze toch tevreden mee waren). Verder haalde Hélène samen met Julie Cannuyer de finale, maar verloren ze in 2 sets van het sterke DZ99 koppel: Marie Houfflyn en Lisa Demeyere.

Ook in de mix deden er een paar koppels Wit-Witters mee. Duch en Julie speelden een mooie eerste wedstrijd tegen een Waals duo zonder al te veel moeite; de 2 volgende wedstrijden gingen verloren maar het gevoel was toch goed. Ruth en Pieter konden 1 wedstrijd winnen. Ilse en Dimi speelden mooie 3-setters maar verloren toch al hun wedstrijden. Sophie speelde terug met Lode De Vos en verloren maar 1 wedstrijd : die tegen Lieselot en Arno. Ons Mix-1-koppel speelde in de halve finale Hélène met partner Eric Van Erpe naar huis en kwamen zo tegenover Kim Archambeau en Mickaël Van Aelst terecht in de finale. Het werd een spannende 3-setter, waar Lieselot een heel mooi gedurfd netspel bovenhaalde waardoor de openingen mooi voor Arno kwamen die maar moest afmaken. Proficiat!

B2: Seppe (C1) wint en wordt (eindelijk) B2
Seppe speelde naast een sterk toernooi met Arno ook een sterk toernooi in de enkel. De eerste ronde verliep nog moeizaam in 3 sets, maar dan speelde hij zijn volgende 2 tegenstanders zonder al te veel moeite naar huis. In de finale kwam hij terecht tegen het eerste reekshoofd Laurens Chantrie waarin de eerste set gemakkelijk gewonnen werd door DZ99. Seppe hield echter het hoofd koel (kan hij dat wel want de umpire werd er vooraf al bij geroepen) en na een gemakkelijke tweede set, was het in de 3de set hard om hard waarbij Seppe het haalde. Seppe wordt dus binnenkort terecht B2. Het zal niet lang duren alvorens het B1-klassement ter sprake komt. Proficiat!

Ons Ilse had het net iets moeilijker in de enkel. Haar eerste wedstrijd verliep niet vlotjes en toen ze zich dan ook nog blesseerde (spierscheurtje) moest ze forfait geven voor haar tweede wedstrijd. De vader van haar tegenstandster kon er niet mee lachen… Het begrip van sommige mensen is toch ver te zoeken…

C1: Moerie en Jochim halen finale HDC1.
Jochim, die momenteel B2 waard is, geraakte in de enkel jammer genoeg niet verder dan de 2de ronde. Nochtans speelde hij een sterke 2de enkel waarbij de score voor zich spreekt: 21-17 en 23-21. Moerie die duidelijk de klok niet kan lezen stond zondag al om 8h30 in de zaal voor een wedstrijd van 12h00… Hij keerde dan maar naar huis, won thuis zijn eerste wedstrijd met walkover en speelde rond 14h00 zijn eerste enkel maar die ging verloren.

Delphine speelde een goed enkeltoernooi. Ze won 2 van haar 3 wedstrijden en verloor tegen de dame die uiteindelijk het toernooi won. Niet slecht dus! Shelly kon 1 wedstrijd uit haar poule winnen maar verloor tegen het liefje van kleine Mathieu.

Een korte verschijning van Christophe Dussolier met Frédéric Haulet in de heren dubbel. Ze wonnen 1 wedstrijd van hun poule. Moerie en Jochim deden het dan net iets beters. Ze wonnen hun poule en halve finale, maar verloren jammer genoeg de finale in 3 sets. Mooie prestatie jongens!

Delphine en Shelly speelden hun eerste toernooi samen en wonnen 1 wedstrijd. Elkaar nog een beetje leren kennen is dus de boodschap.

Shelly en Nicolas speelden niet slecht maar konden maar 1 wedstrijd binnenhalen in hun poule; hetzelfde scenario voor Delphine en Frédéric.

C2: Jonge garde domineert!
Kevin (broer van Mathieu Dekeyser) speelde een mooie eerste wedstrijd en een ijzersterke  verliezende 3-setter waarbij beide spelers doodop van het plein kwamen. Kjell en Nicolas hadden het net iets moeilijker en verloren beide in de eerste ronde. Aaron won een spannende eerste wedstrijd maar vreesde voor zijn tweede ronde. Hij verloor in 2 sets. Renaat deed zoals Aaron, winst in eerste wedstrijd maar jammerlijk verlies in 2de enkel. Quentin en Nathan daarentegen gingen samen gezwind door tot naar de finale. Twee Wit-Witters tegen mekaar. Het was uiteindelijk Nathan die verdienstelijk won. Proficiat man!

Bij de dames ging het er iets harder aan toe. Nadat Amy haar eerste wedstrijd vlotjes had gewonnen, werd er zwaar gediscussieerd in de tweede wedstrijd. Blijkbaar was de tegenspeelster niet echt eerlijk en ondanks het feit dat de vader meekeek werd er niet ingegrepen tot de scheidsrechter er bijgeroepen werd en Amy onterecht let moest geven. Amy was zodanig van haar melk dat ze haar wedstrijd verloor. Zowel Amy als haar tegenstandster barstten in tranen uit na de wedstrijd. Jammer verloop… Femke speelde mooie wedstrijden en kon toch een wedstrijd van haar poule winnen! Valeska deed het net iets minder goed en kon geen wedstrijd naar zich toetrekken. Niet getreurd, toernooien zijn nu eenmaal een goede training!

In de dubbel was het enkel Valeska die meedeed. Samen met haar partner Astrid Vanherbruggen won ze 1 wedstrijd van haar poule.

Renaat en Jens kwamen samen aan de bak maar misten beetje samenspel en konden maar 1 wedstrijd van hun poule binnenrijven. Nicolas en Joris wonnen 1 van de drie wedstrijden. Wie zijn fout dat is, laten we in het midden… De beste prestatie kwam van Kjell en Nathan die gezwind door hun poule raakten. In de halve finale bleken ze ook geen moeite te hebben en als kers op de taart wonnen ze nog eens de finale! Bravo bravo!

Ook in de mix deed onze jeugd het ook niet slecht! Familie Clepkens (Kjell & Femke) verloren hun 2 wedstrijden met spannende cijfers!  Amy en Renaat wonnen hun poule en geraakten zelf tot in de finale. Jammer genoeg ging deze met spannende cijfers verloren.

D: Sventerke eindelijk C2!
Sventerke kwam met ambitie na het toernooi! Hij moest en zou de heren enkel D winnen. En zo geschiedde, zonder al te veel moeite (maar toch potverdorie met plastiek) rijfde Sventerke match na match binnen en mag zich dan ook eindelijk C2-waardig noemen! Proficiat…

Ook familie Quintelier schreef zich in. Yentl schopte het toch de 2de ronde en broers Jarne en Jens gingen onverwacht door tot de kwartfinale met de fiere papa op de tribune! Mooi jongens!!

Ook David Schockaert waagde zijn kans maar moest na de 1ste ronde na een voorsprong en kapotte snaren zich toch gewonnen geven.

Al bij al mooie resultaten van Wit-Wit! Dus zowel organisatorisch als op speelniveau een mooi toernooi!

Nogmaals bedankt aan al diegenen die hun steentje hebben bijgedragen aan het vlotte verloop van dit toernooi. We kunnen alvast beginnen uitkijken naar de datum van volgend jaar!

Verslag : Julie

2 opmerkingen:

De Opper zei

Goe bezig goe bezig! en een dikke MERCI aan de organisatie!!!!!

Joris zei

Wat een artikel inspésecretaire :)
Goe bezig