16 januari 2013

Dames 1 ‘op ulder doze’ in Deerlijk

Na de perfecte start vorige zondag tegen 4Ghent, keerde het tij zaterdag tegen DZ99. Er werd verplicht gesnoeid in de basisploeg door examens en toernooien en dus was kapitein Julie genoodzaakt om een hulplijn in te schakelen: Shelly! Door de beginnende sneeuwval werd er tijdig vertrokken. Gezwind met "de Kevin" vertrokken Julie, Sophie, Ilse en stand-in Shelly naar het ‘verre’ Deerlijk

DZ99 1D – Wit-Wit 1D: 7-1
Toen bij het binenkomen familie Demeyere & co aanwezig was in de zaal, was het voor Julie al duidelijk dat er hier geen potten gebroken zouden worden. Het enige wat de kapitein wou was niet verliezen met 8-0. Op het laatste nippertje werd deze 0-score vermeden.

Sophie en Julie namen dubbel 1 voor hun rekening en hoe snel ze op het plein stonden, hoe snel ze er ook weer af waren. Ze konden niets doen en haalden zelf niet eens 10 (!) in beide sets. Bij Ilse en Shelly vlotte het in de 4e dubbel in de eerste set ook niet goed: ze haalden maar 4 (!). In de tweede set ging het al wat beter maar toch verloren ze met 16. Jiphi, de eerste dubbele cijfers! De toon was gezet! Dubbel 2 en 3 konden niet samen gespeeld worden, dus stelde Julie voor om toch al ook aan een enkel te beginnen om zo wat tijd te winnen. Van het thuisfront kwam er immers het nieuws dat het maar verder bleef sneeuwen en er al mooi pakje lag… Maar de plaatselijke wedstrijdleider (en tevens schepen van Openbare Werken) was paraat en was in contact met – wat was het nu weer? – Meteowin en de strooidiensten. Geen paniek juffrouw: ‘het vriest maar vanaf 2h ’s nachts!’ Geen idee of er vanuit Deerlijk tot in Ronse en Ellezelles gestrooid werd! De 2 de dubbel werd dan maar gestart en hoewel Ilse en Julie sterker speelden dan tegen 4Ghent haalden ze ook maar 2 keer 9. Tijd winnen was alleszins gelukt hierdoor. Sophie en Shelly draaiden goed in de 3 de dubbel en konden heel wat weerwerk bieden aan hun tegenspeelsters. Maar het was ook niet genoeg, ze verloren in 2 sets maar wel met dubbele cijfers ;-)

Shelly redt de eer!
Ondertussen had Julie al verloren van Lisa. De eerste set was rampzalig en in de 2de ging ze mee tot 18. Later bleek dat Lisa zich had ingehouden omdat ze toch voelde dat ze ging winnen. Bedankt :p Ilse kon met haar tegenspeelster ook niets aanvangen en keerde dan maar snel terug naar het bankje naast Julie. Ondertussen won Shelly wel haar eerste set en werd de 2de set een heuse thriller. Haar tegenspeelsters kwam 20-17 voor, maar Shelly hield (ondanks haar jonge leeftijd en haar eerste aantreden in Liga) het hoofd superkoel en won uiteindelijk met 21-23! Proficiat meid, wat een start in Liga!!!! De eer was gered en dat door onze invaller!!! Sophie houdt van lange wedstrijden, dat weten we van vorige zondag en begon dan maar aan een 3-setter. Ze keer er nochtans heel hard tegenop om tegen Marie Houfflyn te spelen, maar wat een berematch speelde ons Sophie verdorie! De score liegt er niet om, nipt verlies in de 1ste set met 25-23 (godverdikke toch), 2de set vlot gewonnen met 16-21, maar in de 3de set bij 16 was de kaars uit en mocht DZ99 het laatste en 7de punt op hun scorebord noteren. Een warme douche bracht soelaas, de uitdaging om de volledige plateau boterhammen op te eten was gelukt (lekker!) en toen werd er besloten om veilig naar Ronse terug te keren. Vanaf Kaster lagen de banen er slecht bij. Aan 20km/u werd iedereen veilig terug thuis gebracht. 1h20 rijden over een traject van 30min kan tellen…

De volgende ontmoeting staat gepland begin februari tegen Oostrozebeke. Op papier zeker een sterke ploeg. Gelukkig zal de ploeg dan wellicht voltallig zijn en kan de misstap tegen DZ99 goedgemaakt worden. Er zal toch effe gepolst moeten worden waarom Oostrozebeke onverwittigd forfait heeft gegeven tegen Gentse; wat toch beetje een streep in de rekening is voor onze dames.

Geen opmerkingen: